Miquel Travé fa història a l'aconseguir dos ors a l'Europeu júnior de canoa

És el primer palista masculí que
aconsegueix l’or en dos disciplines diferents en un mateix campionat oficial

Miquel Travé muestra la medalla de oro ganada en la final de canoa individual, su especialidad, quMiquel Travé muestra la medalla de oro ganada en la final de canoa individual, su especialidad, que se une a la que ya logró el sábado en kayac.e se une a la que ya logró el sábado en kayac.

Miquel Travé fa història a l'aconseguir dos ors a l'Europeu júnior de canoaPHILIPP REICHENBACH

Miquel Travé no té límits. Aquest palista de la Seu d’Urgell de només divuit anys ha entrat a la història de l’eslàlom mundial al proclamar- se bicampió d’Europa júnior a Bratislava. Dissabte va conquerir el títol en K1 i ahir va fer el mateix en C1, tot plegat un mes després que es proclamés campió del món júnior de canoa a Ivrea. Cap palista havia aconseguit fins ahir guanyar l’or en dos disciplines diferents en un mateix campionat, ja fos Europeu o Mundial, i de qualsevol categoria. L’únic precedent era l’australiana Jessica Fox, que va ser campiona del món absoluta de K1 i C1 al Mundial de Deep Creek (Estats Units) el 2014. Després de l’èxit al Mundial d’Ivrea, el palista del Cadí Canoe Kayak era la principal carta del seleccionador lleidatà Guillermo Díez-Canedo per penjar-se alguna medalla.

Divendres va vorejar el bronze per equips, al costat del també urgellenc Pau Etxaniz, però a les proves individuals no va fallar. Dissabte li tocava el K1, una modalitat que entrena molt poc, però no va ser impediment perquè obtingués l’or de forma sorprenent, com ell mateix va reconèixer després. Ahir afrontava la seua prova fetitxe, el C1, i no va defraudar. A les semifinals ja va marcar territori al ser l’únic a remar per sota dels 93 segons sense errors. Va marcar 92.84, mentre que el francès Gestin va ser segon amb 94.05. Etxaniz, que al Mundial es va quedar a les portes de la medalla, no va poder accedir aquesta vegada a la final al saltar- se diverses portes. A la lluita pel podi, Travé encara es va su- perar. Va ser molt a prop de baixar dels 92 (92.03), encara que al final va marcar un registre de 94.03 per culpa d’una penalització de dos segons per tocar una porta. Gestin va haver de conformar-se amb la plata a l’entrar a poc més de 5 segons de l’urgellenc, mentre que l’italià Flavio Micozzi (99.17) va completar el podi, gairebé a la mateixa distància. Els dos palistes es van intercanviar la medalla que havien aconseguit un mes enrere al Mundial d’Ivrea.

El seleccionador espanyol d’eslàlom, el lleidatà Guillermo Díez-Canedo, va qualificar d’“exitosa” la participació estatal en l’Europeu de Bratislava, que s’ha tancat amb quatre medalles d’or, les dos de Miquel Travé, la del segovià David Llorente i la de l’equip femení de C1, format entre altres per la urgellenca Annebel van der Knijff. “Quatre ors i totes les finals a les quals hem entrat és per estar satisfets, encara que haurien pogut caure un parell de medalles més o, tal com és el nostre esport, un parell menys”, va indicar l’urgellenc.

Sobre el doblet de Travé, va dir que entrava dins de les previsions. “Era complicat, perquè el nivell és molt elevat, però eren resultats que podia aconseguir perquè està en un gran moment de forma”, va apuntar. Copa del Món a la Seu L’expedició torna avui de Bratislava, encara que tot just tindrà temps per descansar, ja que molts dels integrants, entre ells Miquel Travé, han d’afrontar d’aquí a poc més de dos setmanes la final de la Copa del Món que tindrà com a escenari el Parc del Segre de la Seu d’Urgell.