L’oscenc ‘Cucho’ Hernández intenta rematar, ahir a Eibar.

L’oscenc ‘Cucho’ Hernández intenta rematar, ahir a Eibar.EFE

L’Osca, amb un doblet d’Álex Gallar, va aconseguir una històrica victòria a Eibar, on es va imposar per 1-2 en la seua estrena a la màxima categoria del futbol espanyol. L’equip basc només va donar mostres de perill a l’últim quart d’hora.

Gallar, autor del primer dels dos gols que van significar el triomf a Lugo i l’ascens, va ser el jugador que va firmar la victòria dins d’un gran nivell mostrat pel conjunt que dirigeix l’exporter argentí Leo Franco.

Poc va tardar l’Eibar a donar el primer avís, encara que el tret de Jordà després de passada d’Orellana se’n va anar massa lluny de l’arc oscenc i després va ser Bebé el que va provar fortuna.

El quadre aragonès, tanmateix, no va tardar a aconseguir el primer gol a Primera. Va necessitar menys de cinc minuts. Ho va aconseguir gràcies a una fantàstica jugada individual de Gallar, que després de desfer-se de diversos rivals va culminar amb mestria davant de Dimitrovic per col·locar el 0-1.

Dimitrovic va evitar el segon en un mà a mà amb el colombià Cucho Hernández. L’Eibar continuava sense crear perill, mentre que els de Leo Franco transmetien sensació de perill a cada arribada. Un altre error defensiu dels armers va suposar el segon gol dels visitants, després de botar Gallar una falta que ningú va aconseguir rebutjar.

Cucho Hernández no va arribar a rematar i la pilota es va colar a la porteria de Dmitrovic. Amb el 0-2 es va arribar al descans. Dimitrovic va salvar el 0-3 al minut 52 però l’Eibar va començar a pressionar i a crear problemes als oscencs, que compten amb l’exjugador del Lleida Jorge Miramón.

Gonzalo Escalante va marcar l’1-2 a falta de 20 minuts i, tot i que l’Osca va tenir algunes dificultats a la recta final, va poder va poder celebrar el debut amb un magnífic partit i un triomf per a la història.

Messi, fidel a la cita amb el gol a la primera jornada Leo Messi no va faltar dissabte, contra l’Alabès, a la seua tradicional cita amb el gol a la primera jornada de Lliga. Seu va ser el primer gol i el tercer que tancava el marcador (3-0). L’argentí ha tornat a començar la temporada en plena forma des del primer dia.

De fet, durant l’última dècada, Messi ha firmat catorze gols en la primera jornada de Lliga. A més, sempre que l’ara primer capità ha marcat el primer gol de la temporada, el Barça ha acabat la Lliga amb doblet o triplet. La temporada 2008-09, Messi va marcar el primer gol blaugrana a la Lliga.

L’equip, amb Pep Guardiola a la banqueta, havia perdut en la primera jornada davant del Numància i va empatar 1-1 amb el Racing a la segona amb diana de Leo. La temporada va finalitzar amb el primer triplet de la història del club.

La campanya 2010-11 Messi també va obrir el compte anotador a la Lliga i l’equip de Guardiola va guanyar la Lliga i la Champions. I el curs 2014-15, amb Luis Enrique, va estrenar el caseller de gols i l’equip va firmar el segon triplet.