SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI DE LA GRAN BRETANYA

Màrquez: “Esperem lluitar pel podi una altra vegada”

El lleidatà només ha guanyat un cop a Silverstone i el 2017 va trencar el motor

Màrquez, Rossi i Lorenzo, entre altres, ahir durant la connexió amb l’estació espacial internacional.

Màrquez, Rossi i Lorenzo, entre altres, ahir durant la connexió amb l’estació espacial internacional.MOTOGP.COM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot lleidatà Marc Màrquez ja està preparat per afrontar la dotzena carrera de l’any. El Gran Premi de la Gran Bretanya se celebrarà a Silverstone aquest diumenge i el de Cervera lluitarà per acabar per desena vegada en dotze carreres dins del Top 3.

L’actual campió del món acumula cinc podis consecutius. El circuit de Silverstone comptarà amb la novetat d’un reasfaltatge total després de 22 anys, la qual cosa aportarà una millora important en el rendiment de les motos.

“Silverstone és una pista ràpida i tècnica, en la qual també el clima serà un factor decisiu. Siguin quines siguin les condicions, esperem lluitar pel podi novament”, va afirmar Màrquez.

El lleidatà es manté líder a la competició amb un total de 201 punts, seguit de Rossi amb 142 i de Lorenzo amb 130. Des que va arribar a la categoria reina, el pilot del Repsol Honda Team només ha guanyat una vegada (2014) sobre l’asfalt britànic i l’any passat va trencar el motor, una cosa a què va restar importància.

“No va ser un error meu, així que no és una cosa a tenir en compte, si hagués estat un error meu sí; va ser una carrera en la qual vam perdre punts però si hagués estat per un error meu me’n recordaria molt més i intentaria analitzar per què va succeir.”

Sobre si es repetirà el duel d’Àustria amb Lorenzo, Màrquez va dir: “Si només he de perdre cinc punts, firmo. Serà important, però si els puc guanyar és millor, no ho negaré. Veurem com va enguany aquí. Les dos Ducati hi seran, l’any passat ja van ser ràpides.

Aquest any hi ha nou asfalt, cal tenir en compte els pneumàtics... Començarem, veurem com està el temps i, a partir de llavors, diumenge haurem de ser realistes per veure per quina posició podem lluitar”.

La roda de premsa prèvia a la cursa va ser peculiar. Els pilots van connectar amb l’estació espacial internacional, on Andrew J. Feustel, astronauta nord-americà i gran aficionat de MotoGP, va poder xarrar amb ells en directe.

La conversa va resultar força profitosa: les preguntes van ser creuades tant per part de l’astronauta, com per part de Màrquez, Rossi, Lorenzo, Andrea Dovizioso, Cal Crutchlow i Álvaro Bautista.

tracking