SEGRE

FUTBOL COPA CATALUNYA FEMENINA

Orgullosos d'elles

Una jugadora de l’AEM i una de l’Espanyol lluiten per una pilota.

Una jugadora de l’AEM i una de l’Espanyol lluiten per una pilota.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

AEM i Pardinyes van fer ahir història en el futbol femení lleidatà al disputar les semifinals de la Copa Catalunya davant dels dos millors equips catalans, tots dos de la màxima categoria, que van imposar la lògica i van derrotar amb claredat els dos grans referents de Lleida.

L’AEM va caure a la primera semifinal contra l’Espanyol per 3-0 i el Pardinyes va sucumbir per 9-0 davant d’un Barça de luxe que va alinear pràcticament totes les internacionals. Com diu la campanya #Orgullosa que impulsa la Federació Catalana de Futbol per donar visibilitat al futbol femení, va ser un orgull veure com Tàrrega concentrava més de mil espectadors i com els dos equips lleidatans competien amb valentia davant d’adversaris molt més potents.

La festa no s’acaba, ja que demà dissabte hi haurà derbi lleidatà pel tercer i quart llocs a les 18.00 hores, mentre que Barça i Espanyol disputaran la final a partir de les 20.00. A la primera semifinal, la primera acció de perill no va trigar a arribar.

L’AEM va treure de centre i en una ja clàssica jugada assajada van obrir la pilota a l’extrem esquerre del camp, sorprenent la defensa periquita, que només va poder contrarestar l’atac mitjançant una falta, que era gairebé com un córner.

Malgrat acabar l’acció sense més conseqüències, l’AEM va mostrar clarament les seues intencions: pressió alta i joc directe.

AEM i Pardinyes jugaran a les 18.00, mentre que Barça i Espanyol es disputaran el títol a les 20.00

Les blanc-i-blaves van agafar després el comandament del matx, encara que l’AEM va reaccionar amb empenta. La tònica va ser domini de l’Espanyol i un AEM amagat esperant sortir al contraatac. Vanesa Núñez Pixu, capitana de l’AEM, es va lesionar al rebre una espenta colpejant-se al cap contra la tanca i, encara que es va recuperar, ja no va poder tornar després del descans.

A la segona semifinal, el Pardinyes va començar molt fort, més rodat que el Barça, després d’haver disputat la fase prèvia de la Copa Catalunya. Les lleidatanes van sortir descarades, a jugar de tu a tu al conjunt blaugrana. Però la lògica de la diferència de categories es va començar a imposar i el Barça va prendre les regnes del duel. Va ser especialment emotiva l’entrada de la portera suplent del Pardinyes, Elian Graus, que va jugar la segona part, davant dels seus veïns, ja que és de la veïna localitat de Bellpuig.

El Barça, ple d’internacionals, es va anar agradant i els gols van anar pujant al marcador. Andonova i Caldentey van rubricar un hat-trick cada una erigint-se en les més destacades.

Una jugadora de l’AEM i una de l’Espanyol lluiten per una pilota.

Una jugadora de l’AEM i una de l’Espanyol lluiten per una pilota.XAVIER SANTESMASSES

tracking