SEGRE

PIRAGÜISME ESPRINT

Craviotto, plata mundial

Segon lloc, al costat del gallec Cristian Toro, a la final de K2 200, en la qual es va imposar el duo hongarès || Vuitena medalla per al lleidatà en els campionats

Saül Craviotto i Cristian Toro, al costat dels hongaresos i serbis, que van ser or i bronze, respectivament.

Saül Craviotto i Cristian Toro, al costat dels hongaresos i serbis, que van ser or i bronze, respectivament.CANOE ICF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Saül Craviotto i Cristian Toro van aconseguir ahir la medalla de plata en el K2 200 del Campionat del Món de piragüisme en aigües tranquil·les, que es disputa a Montemor-o-Velho (Portugal). El lleidatà i el gallec van acabar en segona posició, darrere de la parella hongaresa formada per Márk Balaska i Balázs Birkás, que van liderar la prova des de l’inici. Els campions van acabar amb un temps de 31.873 segons, mentre que Craviotto i Toro van haver d’esforçar-se al màxim al final de la regata per superar l’embarcació sèrbia amb un temps de 32.133. Nebojsa Grujic i Marko Novakovic es van quedar a un pas de superar el K2 estatal, però van haver de conformar-se amb el bronze amb un crono de 32.156. A Portugal es va donar la circumstància que el d’ahir és el mateix podi que en el Mundial del 2017, encara que Cristian Toro va competir amb Carlos Garrote.

Per a Craviotto, la d’ahir és la vuitena medalla que conquereix en uns Mundials de piragüisme, palmarès que va estrenar fa 9 anys amb l’or en el relleu K1 4x200 i la plata en el K2 200. El lleidatà també va ser campió mundial el 2010 i 2011 amb el K1 4x200, plata el 2010 amb el K2 200 i bronze el 2013 i 2014 en la prova de K1 200 metres.

Craviotto és l’únic que no era al podi de la mateixa prova en el Mundial de l’any passat

La delegació estatal també es va penjar la medalla de bronze en la prova de K4 1.000 metres, amb una embarcació formada per Paco Cubelos, Iñigo Peña, Pelayo Roza i Rubén Millán. Alemanya i Sèrbia van creuar la línia de meta en primera i segona posició. Per la seua part, Roi Rodríguez va haver de conformar-se amb el cinquè lloc a la final de K1 1.000 metres, malgrat estar en llocs de podi durant gran part de la prova, a la mateixa pista en la qual el doble medallista aquest any a la primera Copa del Món es va proclamar campió del món sub-23 el 2015 en K1 i també en K4 1.000. La jove tripulació del C4 500, que ja havia guanyat la seua medalla particular accedint a la final, va tenir un bon inici, però va acabar descontrolada i després d’acabar última va ser desqualificada. Antía Jacome va ser tercera a la final B de C1 200, mentre que Gonzalo Martín, quart en C1 1.000.

Saül Craviotto i Cristian Toro, al costat dels hongaresos i serbis, que van ser or i bronze, respectivament.

Saül Craviotto i Cristian Toro, al costat dels hongaresos i serbis, que van ser or i bronze, respectivament.CANOE ICF

tracking