Decisiu Dembélé

Un solitari gol del francès després d’una assistència de Sergi Roberto dóna al Barça la segona victòria consecutiva a la Lliga || Suspens final amb un cop de cap de Keko que significava l’empat local, però que l’àrbitre va anul·lar al consultar el VAR

Leo Messi s’endú la pilota amb la mà durant el partit disputat a Valladolid.

Leo Messi s’endú la pilota amb la mà durant el partit disputat a Valladolid.EFE

Ousmane Dembélé va donar la victòria al Barcelona, amb un únic gol al minut 57, davant d’un Valladolid molt valent, que va jugar sense por i entregat, però que no va trobar acabament a les ocasions generades i que es va quedar amb la mel als llavis d’aconseguir un punt, a l’anul·lar el col·legiat amb ajuda del VAR un gol a Keko en el temps afegit.

El Valladolid va sortir sense cap por i, en aquest aspecte, els joves del planter, Anuar i Toni, van mostrar descaradura davant del Barcelona, que va derivar en una iniciativa ofensiva més gran dels locals, buscant des de l’inici sorprendre un rival al qual va costar una mica entrar en el joc.

El Barça hauria pogut rematar la victòria a la recta final, però Malcom va fallar una magnífica ocasió de gol

L’estat de la gespa preocupava, i molt, ja que a l’escalfament la zona controlada per Ter Stegen es va aixecar i, a mesura que es va anar desenvolupant el xoc, les calbes es van fer molt més evidents, cosa que va fer que la pilota, en alguns casos, es quedés clavada o impedís un rodatge en condicions. Amb tot això, el conjunt blanc-i-violeta va oblidar aquesta qüestió per abocar-se a l’àrea visitant, on va disposar de diverses ocasions. La primera d’aquestes, al minut 5, amb un tret d’Anuar que va anar directament a les mans del meta blaugrana i, una altra de més clara d’Unal, que va refusar Ter Stegen. El Barça va esperar una mica més de 15 minuts per començar a crear perill i va ser Dembélé qui va reclamar protagonisme en el pla ofensiu per comptar amb dos oportunitats que no van trobar acabament efectiu. De fet, l’ocasió més clara, fins a aquell moment, va ser a les botes del francès, al 31, al plantar-se sol davant del porter local, però va preferir buscar Luis Suárez en lloc de xutar i la pilota es va perdre per la línia de banda, ja que va fallar la passada.

A partir d’aquell moment, el Barcelona va començar a assetjar la porteria val·lisoletana i, tan sols un minut després, va ser Luis Suárez el que es va internar en l’àrea local, on es va trobar amb un Masip molt segur, que va saber tancar a la perfecció un tret que hauria d’haver acabat al fons de la xarxa. El Barça gaudiria de dos ocasions més abans del descans, una de Coutinho al minut 34, que va llançar amb efecte l’esfèric, enganxat al pal, però que Masip va saber llegir per desviar a córner, i una falta directa al 43, de la qual es va encarregar Messi, encara que el seu xut se’n va anar directament fora i, per tant, el resultat va quedar inalterable al final dels primers 45 minuts.

Va començar la segona part sota els mateixos paràmetres de l’anterior, amb un Valladolid motivat i amb ganes de donar la campanada i amb un Barcelona que, ja al descans, es va queixar de l’estat de la gespa al responsable de la Lliga, encara que es va aprofitar l’aturada per provar de recompondre els forats que havien sorgit a l’herba.

La qualitat de Dembélé i la seua visió de joc, després d’enllaçar una pilota que va treure des de la línia de fons Sergi Roberto, en lluita amb Nacho, va donar el primer gol al Barça, en la primera ocasió de què va disposar al reprendre’s el joc (0-1). Amb l’avantatge al marcador, els de Valverde van abaixar el ritme de joc i es van adaptar als canvis introduïts per Sergio González, que va donar entrada a Keko i a Duje Cop per Borja i Enes Unal, respectivament, per donar més frescor a l’equip, cosa que va aconseguir immediatament. De fet, va ser Keko, al 76, qui va disposar de l’ocasió més clara per empatar, però la seua rematada de cap, a boca de canó, després d’una gran centrada de Cop, va anar directa a les mans de Ter Stegen, al no assolir la potència adequada. No seria l’última, ja que al 80 Óscar Plano també ho intentava, sense èxit. Luis Suárez, en la jugada següent, va marcar un gol que va quedar anul·lat per fora de joc, mentre el Valladolid continuava abocant-se i donant el màxim, a la recerca d’un gol, encara que qui va estar a punt d’augmentar la renda va ser el Barça, amb un tot just sortit Malcom que, després d’una gran carrera, va arribar fins a la meta de Masip, que va aturar el cacau en una intervenció magnífica. La polèmica va arribar en el temps afegit, amb el VAR com a protagonista, que va anul·lar un gol de Keko, que hauria suposat l’1-1, per fora de joc, per la qual cosa va valer el gol de Dembélé per donar la victòria al quadre blaugrana a Valladolid.