Dennis, primer líder

L’australià també va estrenar el mallot roig en l’anterior edició de la Vuelta || Una contrarellotge individual de vuit quilòmetres va obrir la ronda espanyola

L’australià Rohan Dennis, abans de prendre la sortida de la contrarellotge.

L’australià Rohan Dennis, abans de prendre la sortida de la contrarellotge.EFE

El ciclista australià de l’equip BMC Rohan Dennis va repetir ahir la gesta de l’any passat i torna a ser el primer mallot roig de la Vuelta. Dennis va ser el més ràpid a la “crono dels museus”, la contrarellotge individual de 8 quilòmetres, disputada íntegrament pels carrers de Màlaga i que va servir per obrir la present edició de la ronda ciclista espanyola. Els 176 participants de la carrera van sortir amb una mínima diferència de tan sols un minut i van recórrer els vuit quilòmetres, no gaire tècnics, de recorregut pels carrers cèntrics de Màlaga, acabant al carrer Larios. Vicenzo Nibali, el guanyador de la Vuelta 2010, va ser l’encarregat de tancar l’etapa sortint en última posició.

Dennis es va mostrar superior als seus rivals amb un temps de 9.40, a només 6 segons del crono marcat pel polonès de l’equip Sky Michal Kwiatkowski. El campió d’Europa de l’especialitat, el belga Victor Campenaerts, del Lotto Soudal, es va quedar a només 7 segons del triomf. D’altra banda, el millor espanyol de la jornada va ser Jonathan Castroviejo (Sky), que va creuar la meta en setena posició a 21 segons del líder. Així doncs, no van fallar els pronòstics, ja que l’australià, el polonès i el belga eren els grans favorits per a la victòria de l’etapa inaugural de la ronda espanyola.

Un dels favorits a guanyar la contrarellotge va acabar en setena posició a 21 segons del vencedor

Pel que fa als màxims aspirants a la classificació general, va destacar el bon paper de l’holandès Wilco Kelderman (Team Sunweb), que va firmar un crono de 10’02’’, i el del murcià de l’equip Movistar Alejandro Valverde (10’03’’). Nairo Quintana, un altre dels màxims favorits, va acabar amb un temps de 10’09’’. La nota negativa de l’etapa, tanmateix, la va donar l’australià Richie Porte (BMC), que es va deixar 54 segons respecte al seu compatriota i primer líder de la Vuelta. Era la primera vegada que l’australià prenia la sortida d’una competició des que va haver d’abandonar el Tour de França per un caiguda.

Avui es disputarà la segona etapa, la també segona de les quatre jornades per territori malagueny. El recorregut, que suposarà la primera oportunitat per als escaladors, s’iniciarà a Marbella i acabarà a Caminito del Rey amb un recorregut de 163,5 quilòmetres amb tres ports de muntanya, el primer dels quals, el port d’Ojen, de segona categoria i els altres dos de tercera, els alts d’Ardales i Guadalhorce, aquest últim es creuarà dos vegades, l’última de les quals a la línia de meta. Abans de la sortida es retrà homenatge amb un minut de silenci a l’exciclista i medallista paralímpic Javier Otxoa, que va morir divendres a la localitat malaguenya d’Alhaurín de la Torre, víctima d’una malaltia.