SEGRE

MOTOCICLISME

La pluja i l’asfalt "ofeguen" el Gran Premi de la Gran Bretanya

No es correrà per motius de seguretat

La pluja i l'asfalt

La pluja i l'asfalt "ofeguen" el Gran Premi de la Gran BretanyaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pluja i el nou asfalt "van ofegar" els ànims de l’organització del Gran Premi de la Gran Bretanya en el circuit de Silverstone, que va ser cancel·lat pel perill de l’aigua acumulada en determinats punts del traçat i que ho feia impracticable per al motociclisme.

El caos viscut en la jornada prèvia, amb el greu accident de l’espanyol Tito Rabat, que va haver de ser operat d’urgència a l’Hospital Universitari de Coventry i no tornarà a Espanya com gaire aviat fins dijous vinent o divendres, quan es consideri que estan estabilitzades les seues lesions, ha pesat com una llosa a l’hora d’adoptar una decisió amb què es vol garantir la seguretat de tots els pilots.

Amb aquestes experiències prèvies, el fer-se de dia en el circuit de Silverstone -el més llarg del calendari del Mundial, amb 5.900 metres-, va estar a tota hora condicionat i el va ratificar el canvi radical de la programació, en ser la cursa de MotoGP la primera en disputar-se, seguida per Moto3 i Moto2, i amb l’agreujant que els últims entrenaments lliures en la "categoria reina" es van realitzar en sec, els únics en aquestes condicions, ja que a partir de llavors va començar a ploure.

Aquesta inclemència meteorològica era la més temuda i el motiu del canvi d’horari al calendari de competició però, per si de cas, durant la nit l’organització local va treballar àrduament per intentar aconseguir que el gran premi es pogués disputar.

Els treballs es van centrar a la zona conflictiva del traçat, des de la corba set a l’onze, per aconseguir que tota l’aigua acumulada pogués drenar bé i no es formessin llacunes als nombrosos forats de què també s’han queixat tots els pilots.

Encara que no va ploure intensament, el cert és que no va deixar de caure aigua en cap moment des que es disputessin els últims lliures de Moto3 i Moto2, la qual cosa va anar "entollant" la pista fins que els pilots de MotoGP van sortir per fer la volta de formació de sortida, quan molts d’ells van donar dos voltes, amb un pas pel carrer de tallers per canviar de moto.

En aquesta volta de formació es va veure com Álvaro Bautista (Ducati Desmosedici GP17) sortia de la pista i Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1) -el més ràpid en els últims entrenaments lliures, que es van realitzar en sec-, tenia un parell d’ensurts en forma de "fuetades" de la roda posterior de la seua moto.

Tot just arribar tots els pilots a la formació de sortida es va prendre la decisió d’ajornar la mateixa i motos i pilots van tornar als seus tallers, a l’espera d’una nova decisió que, en qualsevol cas, no semblava allotjar gens bo i tot apuntava a l’anul·lació del gran premi.

A tots els problemes s’unien els estrictament tècnics, ja que en anar les motos dotades de discos de carboni, un material que com més s’escalfa més frena, aquests no s’anaven a escalfar apropiadament i a rendir de manera òptima, com tampoc els pneumàtics, que amb tanta aigua en pista no assoleixen la seua temperatura de feina.

Una concatenació de problemes i adversitats que van fer sospesar la necessitat d’arriscar-se a una decisió que podia posar en perill la seguretat dels pilots, que va ser la que al final va prevaler, i per la qual es va adoptar la decisió unànime de cancel·lar la cursa britànica.

tracking