SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI DE LA GRAN BRETANYA

Màrquez sortirà cinquè i Lorenzo firma la ‘pole’

L’amenaça de pluja a Silverstone avança la carrera de MotoGP a les 12.30

Marc Màrquez, durant la sessió de qualificació a Silverstone, en la qual va acabar cinquè.

Marc Màrquez, durant la sessió de qualificació a Silverstone, en la qual va acabar cinquè.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jorge Lorenzo (Ducati) va aconseguir ahir la pole en el Gran Premi de la Gran Bretanya, mentre que Marc Màrquez (Honda) va ser cinquè i Valentino Rossi (Yamaha) va sucumbir a una mala estratègia que el va relegar a la dotzena posició. Lorenzo va sumar així la seua segona millor classificació amb Ducati, que va arredonir la jornada amb la segona posició d’Andrea Dovizioso. Però abans de la qualificació es va produir un greu accident de Tito Rabat al rebre un cop en una caiguda multitudinària que va provocar Franco Morbidelli. El pilot barceloní va ser traslladat a un hospital, on es va confirmar que pateix una fractura de fèmur conminuta –amb múltiples fragments– i una fractura oberta de tíbia i peroné. Amb retard en la programació, van saltar a la pista tots els pilots que havien de disputar la segona classificació, tots amb pneumàtics d’aigua, i el primer beneficiat va ser Bradley Smith, encara que es van produir nombrosos canvis en el liderat. Per la primera posició van passar Jack Miller, Jorge Lorenzo, Cal Crutchlow i Johann Zarco. Llavors va arribar l’error colossal de Rossi, que va entrar al seu box a canviar de pneumàtic i ja no va tenir temps per aconseguir fer una nova volta ràpida que li permetés millorar el dotzè lloc. Dovizioso i Lorenzo sí que en van tenir i van ser els qui es van barallar per la primera plaça final, amb Zarco com a protagonista d’excepció, tercer.

Direcció de carrera, els delegats de seguretat Franco Uncini i Loris Capirossi, i representants dels equips es van reunir per tractar la possibilitat de pluja i van optar per anteposar la carrera de MotoGP a les 12.30. Es preveu que les condicions siguin avui més adverses que les viscudes ahir i això va propiciar la modificació dels horaris.

Tercera plaça per a Àlex en Moto2, on mana BagnaiaEl pilot italià Francesco Bagnaia va aconseguir la pole en Moto2 del Gran Premi de la Gran Bretanya, davant de Remy Gardner i el lleidatà Àlex Màrquez. Després d’una jornada a mercè de la pluja, l’asfalt es va assecar a temps per al torn de les motos de la categoria. D’aquesta forma, Bagnaia va aconseguir aquest lloc de privilegi gràcies a un millor temps de 2:08.153. Gardner va rubricar un crono de 2:08.347 i va arrabassar la segona plaça in extremis a Màrquez.

Marc Màrquez, durant la sessió de qualificació a Silverstone, en la qual va acabar cinquè.

Marc Màrquez, durant la sessió de qualificació a Silverstone, en la qual va acabar cinquè.REPSOL MEDIA

tracking