SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ B

Prova de foc per començar

El Lleida obre avui la Lliga al Camp d’Esports contra el Vila-real B (20.00), que la temporada passada va disputar el ‘play-off’ || En la segona temporada d’Albadalejo l’objectiu torna a ser l’ascens

Fernando Cano abraça Josimar Quintero, amb Artiles a la dreta, tres dels nous jugadors.

Fernando Cano abraça Josimar Quintero, amb Artiles a la dreta, tres dels nous jugadors.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Lliga 2018-19 arranca avui al Camp d’Esports amb una autèntica prova de foc per al Lleida que, en la segona temporada amb Gerard Albadalejo a la banqueta, torna a tenir com a objectiu la classificació a un play-off per al qual en el curs passat va tenir opcions fins a l’última jornada i l’ascens a Segona A com a premi gros. El Lleida, amb una plantilla totalment renovada, rep el Vila-real B (20.00), un altre dels aspirants a l’ascens i que la passada temporada va disputar el play-off i va arribar fins a l’última ronda, de la qual el va eliminar l’Elx.

El Lleida va finalitzar setè la Lliga passada, en la qual va arribar a l’última jornada amb opcions de play-off, encara que sense dependre de si mateix. Encara que la idea inicial era mantenir el bloc d’aquest equip, segons va explicar el director esportiu Jordi Esteve a final de temporada, finalment han estat quinze les incorporacions a una plantilla en la qual s’han donat pràcticament el mateix nombre de baixes.

Al capdavant del Lleida segueix Gerard Albadalejo, en la que serà la seua segona temporada com a primer entrenador, un càrrec que també li va perillar durant l’estiu. El club no va tenir objeccions a admetre que, malgrat que tenia contracte, anava a buscar al mercat un nou màxim responsable per a la banqueta.

Molt a prop de fitxar va estar el lleidatà Juan Carlos Oliva encara que, quan semblava que les dos parts ja estaven d’acord, el Lleida no va tancar l’operació i el tècnic va acabar fitxant per un equip de la Primera divisió de Xipre. També hi va haver contactes, entre altres, amb el càntabre Ángel Viadero, però finalment, en un gir sorprenent, el club va anunciar que Albadalejo anava a seguir com a primer entrenador. El seu segon és el balaguerí Jordi Cortés, després que David Giménez firmés pel Binèfar, de la Tercera divisió aragonesa.

El club, a més, afronta la temporada amb un embargament preventiu de l’Agència Tributària, que li reclama un deute superior als 925.000 euros. Aquesta situació limita la capacitat del club per generar ingressos fins que solucioni el tema amb Hisenda.

En l’apartat esportiu, després d’un estiu tan mogut, només continuen de la passada temporada sis jugadors. Es tracta d’Álex Albístegui, Carlos Ramírez Leto, Marc Trilles, Noel Carbonell, Mousa i Juanto Ortuño. Han deixat l’equip Mele, Andriu, Marc Nierga, Valiente, Max Llovera, Jorge Félix, Jordi Martínez, Javi López, Pumar, Eneko Satrustegi, Moustapha, Diego Rivas, Aitor Núñez i Manu Molina. També el club busca una cessió per a Joel Huertas.

Quant a les incorporacions, hi ha hagut deu fitxatges i cinc jugadors que arriben cedits. Entre els fitxats hi ha dos futbolistes amb passat blau: el meta Pau Torres, molt estimat per l’afició després del seu pas per l’equip entre el 2012 i el 2015, i Marc Martínez, que va formar part de l’equip que va disputar l’últim play-off la 2015-16. La resta són Xemi, Padro Martín, Joan Oriol, César Soriano, Josemi, Albert Dalmau, Artiles i Tano Bonnín. Els cinc cedits són Jaime Almagro (Saragossa), Josep Calavera (FC Barcelona), Fernando Cano (Mallorca), l’equatorià Josimar Quintero (Chelsea) i l’holandès Mink Peeters (Reial Madrid).

Els reptes per a aquesta temporada, a banda de solucionar el problema econòmic amb Hisenda, són la classificació per al play-off en el pla esportiu i, en l’aspecte social, aconseguir que les grades del Camp d’Esports tornin a omplir-se. Aquesta tarda arriba la primera oportunitat.

El Lleida només ha guanyat un cop el filial grocHistòricament, el Vila-real B és un equip que al Lleida no se li ha donat bé a casa. En 7 visites del filial groc al Camp d’Esports, els lleidatans només han guanyat una vegada, per 2-0 la temporada 2014-15. Els altres 6 precedents, dos en l’etapa de la UE Lleida, són 3 empats i 3 derrotes. Els empats van ser la 08-09 per 0-0, la 16-17 per 1-1 i la temporada passada per 0-0. Les derrotes van ser per 0-1 la 07-08, per 1-2 la 13-14 i per 0-1 la 15-16. D’altra banda, el Lleida no començava la Lliga a casa des de la temporada 2012-13, davant del Peña Sport (2-0).

tracking