SEGRE

CURSES DE MUNTANYA COMPETICIÓ

Kilian Jornet obté la seua quarta victòria en el Kima

Va batre el rècord de la prova de 52 km i 4.200 metres de desnivell positiu

Kilian Jornet, en una de les zones de cordes fixes a més de 2.500 metres d’altitud.

Kilian Jornet, en una de les zones de cordes fixes a més de 2.500 metres d’altitud.SKYRUNNING WORLD SERIES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Kilian Jornet, després de guanyar per sisena vegada consecutiva la Sierre Zinal fa dos setmanes, es va imposar ahir al Trofeu Kima, una de les carreres de muntanya més tècniques i complicades del món que es disputa a Val Masino (Itàlia) i que consta de 52 quilòmetres i 4.200 metres de desnivell positiu. A més, el lleidatà va batre el rècord de la prova, acabant en un temps de 6:09:19, superant el registre del nepalès Bhim Gurung el 2016 (6:10:44).

Després que es fes el tret de sortida amb una hora i mitja de retard a causa de les condicions climatològiques, a Jornet l’esperaven 15 quilòmetres d’ascensió fins a Bochetta Roma (2.894 metres), on van començar els primers senders rocosos i set passos per sobre dels 2.500 metres equipats amb cordes i cadenes, un terreny de skyrunning del qual gaudeix Jornet. Diversos atletes van acompanyar el lleidatà en aquesta part del recorregut, entre els quals Alexis Sévennec, amb qui va anar alternant el liderat fins al quilòmetre 37, al Passo Barbacane, on Jornet va aconseguir distanciar-se del francès.

Finalment, va creuar la línia de meta amb un temps escassament superior a les sis hores, davant de Sévenne, que va entrar a 2:40 seur. El barceloní Pere Aurell va completar el podi de la prova, arribant a 11:31 de Jornet. “Després d’estar tota la carrera al costat de Sévennec, en l’última pujada he apretat una mica i a la llarga baixada he anat controlant la distància”, va explicar Jornet després de la quarta victòria en la prova italiana. “En aquest final d’estiu estic intentant provar diverses distàncies en superfícies diferents per veure que tot funciona bé després de la lesió”, va afegir el lleidatà.

“És una carrera que m’agrada molt per la seua distància i tecnicitat”, va destacar sobre el Kima, coneguda per les seues morrenes glacials, crestes afilades i exposades, senders costeruts, terreny pedregós, pendents amb neu i diversos punts clau equipats amb cordes. Després de la seua victòria a la prova italiana, Jornet afrontarà el cap de setmana l’Ultra Trail del Mont Blanc, que arrancarà divendres vinent a Chamonix i que consta de 170 quilòmetres.

tracking