SEGRE

MUNDIAL GRAN PREMI DE LA GRAN BRETANYA

La pluja 'ofega' Silverstone

Les condicions climatològiques i l’estat del traçat obliguen a cancel·lar el GP de la Gran Bretanya || Obriran una investigació per aclarir per què el nou asfalt aplicat no drenava l’aigua

Les motos de Marc Màrquez i Dani Pedrosa, protegides de la pluja que va caure sobre Silverstone.

Les motos de Marc Màrquez i Dani Pedrosa, protegides de la pluja que va caure sobre Silverstone.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pluja i el nou asfalt van ofegar els ànims de l’organització del GP de la Gran Bretanya, cancel·lat pel perill de l’aigua acumulada en determinats punts del traçat i que el feia impracticable. El caos viscut dissabte, amb el greu accident de Tito Rabat, va pesar com una llosa a l’hora d’adoptar una decisió amb què es va voler garantir la seguretat de tots els pilots. Amb aquesta experiència prèvia, les carreres a Silverstone van estar condicionades a la pluja.

Les inclemències meteorològiques eren les més temudes i el motiu del canvi d’horari, però durant la nit l’organització va treballar per aconseguir que el Gran Premi es pogués disputar. Els treballs es van centrar a la zona conflictiva del traçat, des del revolt 7 a l’11, per aconseguir que tota l’aigua acumulada pogués drenar bé i no es formessin llacunes als nombrosos sots. No va deixar de caure aigua en cap moment des que es van disputar els últims lliures de Moto3 i Moto2, cosa que va anar entollant la pista fins que els pilots de MotoGP van sortir al warm up.

La prova de MotoGP es va reprogramar com la primera, però només es va poder disputar el ‘warm up’

A la volta de formació es va veure com Bautista sortia de pista i Viñales tenia un parell d’ensurts. Tot just arribar els pilots a la formació de sortida es va prendre la decisió d’ajornar-la i van tornar als seus tallers. Als problemes es van unir els estrictament tècnics, ja que a l’anar les motos dotades de discos de carboni aquests no s’haurien escalfat prou, com tampoc els pneumàtics. Una concatenació de problemes que van fer sospesar la necessitat d’arriscar-se a una decisió que podia posar en perill la seguretat dels pilots, que va ser la que al final va prevaler, i per la qual es va adoptar la decisió unànime de cancel·lar les carreres.

Els membres de la comissió de seguretat Mike Webb, Loris Capirossi i Franco Uncini van confirmar que s’obrirà una investigació per aclarir per què el nou asfalt no drenava l’aigua en un país acostumat a viure sota aquestes condicions climatològiques. També van assegurar que Silverstone es tornarà a asfaltar per a l’edició del 2019.

Les motos de Marc Màrquez i Dani Pedrosa, protegides de la pluja que va caure sobre Silverstone.

Les motos de Marc Màrquez i Dani Pedrosa, protegides de la pluja que va caure sobre Silverstone.REPSOL MEDIA

tracking