SEGRE

FÓRMULA 1 G.P. BÈLGICA

Vettel es mostra imparable

El Ferrari va ser inabastable per als seus rivals a Spa-Francorchamps i retalla la distància amb el líder Hamilton, que va ser segon || Fernando Alonso va abandonar al ser envestit per Hülkenberg

Aquest accident a l’inici de la carrera va provocar la retirada de Fernando Alonso, que va ser envestit per Nico Hülkenberg.

Aquest accident a l’inici de la carrera va provocar la retirada de Fernando Alonso, que va ser envestit per Nico Hülkenberg.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot alemany Sebastian Vettel va imposar en el Gran Premi de Bèlgica disputat al circuit de Spa-Francorchamps la llei que indica que el Ferrari és el cotxe més veloç en aquest traçat, a l’avançar el britànic Lewis Hamilton (Mercedes) en un caòtic inici amb un xoc i diversos abandons, entre els quals el de Fernando Alonso. Amb aquesta victòria, Vettel va retallar set punts a Hamilton en la lluita pel pentacampionat que mantenen tots dos pilots, esmenant la seua mala volta final en la classificació amb un gran avançament en el primer gir de la carrera. Tot i així, el segon lloc del britànic li permet retenir 17 punts de renda al seu favor.

Vettel supera així el francès Alain Prost amb les seues 52 victòries i només té davant els 67 triomfs de Hamilton i els 91 del kaiser, el set vegades campió alemany Michael Schumacher, amb la qual cosa carrega de moral l’afició ferrarista davant del Gran Premi d’Itàlia, a Monza, el cap de setmana vinent. Va completar el podi l’holandès Max Verstappen (Red Bull), que va progressar quatre llocs gràcies als seus dots per als avançaments, i va ser quart el finlandès Valtteri Bottas (Mercedes) que va remuntar des del dissetè lloc per una sanció per canvis al motor.

Carlos Sainz (Renault) es va quedar a ben poc dels punts, dotzè, després de sortir penúltim per canviar el seu motor. La carrera va començar amb una sortida dramàtica. Una frenada dolenta de l’alemany Nico Hülkenberg (Renault) va provocar que envestís Fernando Alonso (McLaren), que va volar sobre el cotxe del monegasc Charles Leclerc (Sauber), i va originar la retirada del finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari) i de l’australià Daniel Ricciardo (Red Bull).

Un error colossal del company germànic de Carlos Sainz al primer revolt del circuit, quan va frenar massa tard, va provocar que colpegés fortament la part posterior del cotxe d’Alonso, que es va elevar per l’impacte. El McLaren del bicampió mundial asturià va tocar l’aleró posterior del Red Bull de Ricciardo i va passar per sobre del Sauber de Leclerc, a qui l’halo el va salvar d’haver patit possibles conseqüències greus i que va haver de retirar-se també. Ricciardo, que va poder passar per tallers i tornar, va provocar al quedar-se sense aleró una punxada del finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari), que va acabar retirat sis voltes després.

Hülkenberg va ser sancionat per la seua acció i perdrà deu llocs a la graella de sortida a Monza. Just abans de la sortida del cotxe de seguretat, Vettel va demostrar la superioritat de Ferrari a Spa amb un avançament inapel·lable a Hamilton, que li va permetre col·locar-se al capdavant just abans de la represa de la carrera. Hamilton es veia incapaç de superar Vettel, que aconseguia escapar-se. L’ídol local, l’holandès Max Verstappen (Red Bull), progressava aclamat per una grada d’aficionats amb samarretes taronges i va superar amb una gran maniobra el francès Esteban Ocon i va fer el mateix de nou amb el mexicà Sergio Pérez per posar-se tercer, encara que lluny de Hamilton. Al final, victòria de Vettel que posa més emoció al Mundial, amb Hamilton encara líder.

Aquest accident a l’inici de la carrera va provocar la retirada de Fernando Alonso, que va ser envestit per Nico Hülkenberg.

Aquest accident a l’inici de la carrera va provocar la retirada de Fernando Alonso, que va ser envestit per Nico Hülkenberg.EFE

tracking