TENIS OBERT DELS ESTATS UNITS

Garbiñe Muguruza venç Shuai Zhang i passa a la segona ronda

Verdasco fa fora Feliciano i espera Murray

Roberto Bautista, en una acció del partit d’ahir davant de Jason Kubler, que no va poder superar.EFE

Garbiñe Muguruza va vèncer ahir la xinesa Shuai Zhang per 6-3 i 6-0 a l’Obert dels Estats Units i va passar a la segona ronda en una hora i 17 minuts. La tenista hispanoveneçolana, dotzena del món, va escombrar i va demostrar les “ganes” que li té aquest torneig, com va assegurar prèviament, en el qual encara té pendent un debut en quarts de final.

El partit va quedar enganxat amb un 3-3 en el primer set, però Muguruza va desplegar des d’aleshores el seu millor tenis i ja en el segon set Zhang, que va cometre errors, no va poder fer res davant d’una Muguruza que va arribar a guanyar deu jocs consecutius. Muguruza va reconèixer estar “contenta d’haver guanyat un partit davant d’una rival amb qui l’encontre anterior havia sigut molt dur”.

D’altra banda, Fernando Verdasco va aconseguir una gran victòria en tres sets davant de Feliciano López (6-2, 7-5 i 6-4) en 2 hores i 15 minuts de joc. El rival del madrileny en segona ronda serà Andy Murray, que ahir va reaparèixer en un Grand Slam tretze mesos després i va derrotar l’australià James Duckworth (6-7, 6-3, 7-5 i 6-3).

El debut del manacorí estava previst per a la matinada passada, contra el valencià David Ferrer

A la resta del quadre masculí, Albert Ramos va caure eliminat davant del rus Karén Khatxànov (3-6, 2-6 i 3-6), igual que Roberto Bautista, que no va poder superar l’australià Jason Kubler (6-3, 6-3 i 6-4).

A més, aquesta passada matinada estava previst que debutés Rafa Nadal davant del seu compatriota David Ferrer, i Tommy Robredo amb el francès Grégoire Barrère. En el quadre femení, a més del triomf de Muguruza, estava previst que la anit jugués la tolosenca Lara Arruabarrena davant de la ucraïnesa Katerina Kozlova i la castellonenca Sara Sorribas davant de l’australiana Daria Gavrilova.