SEGRE

Lleida acull cada any 17 curses populars, amb més de 22.000 corredors

Amb la participació de més de 600 atletes

Cursa dels Templers 2018Amado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida va acollir durant el 2017 fins a 17 curses populars que van ser promogudes per entitats de la ciutat i que es van coordinar amb la Paeria, amb el suport del Servei d’Esports, de la Guàrdia Urbana o de Protecció Civil, entre altres. Aquests esdeveniments esportius van mobilitzar més de 22.000 atletes, entre adults i infants. A més, segons l'ajuntament, apleguen un volum de públic que supera les 32.000 persones, amb familiars i acompanyants que en alguns casos venen d’arreu de l’Estat.

La tinent d’alcalde i regidora d’Esports, Montse Parra, ha remarcat l’impacte econòmic que aporten aquests esdeveniments esportius. Afirma que, d’una banda, porten visitants de diferents territoris que pernocten a la ciutat. D’altra banda, suposen un aparador destacat de llocs emblemàtics de Lleida, donat que el recorregut d’algunes de les curses inclouen punts estratègics com la Seu Vella, la canalització del riu Segre, els Camps Elisis, la Llotja o el Castell de Templers.

Algunes de les curses més multitudinàries són la Cursa de Bombers, de la Dona o la Mitja Marató Ciutat de Lleida.

Més enllà de les curses i marxes populars, la capital del Segrià ha acollit diverses cites esportives de ressò internacional, com la final d’hoquei patins de la Copa de la CERS, la Vuelta Ciclista a Espanya, el Campionat d’Europa de Grups Show i Precisió de Patinatge Artístic o la Down Town Lleida.

Des de la canalització del riu Segre a Lleida, amb 1.850 participants

Cursa de la Dona Nayox 2018Òscar Mirón

tracking