SEGRE

CICLISME VUELTA A ESPANYA

Viviani guanya l'esprint i

El ciclista italià va ser el més ràpid a la meta d’Alhaurín de la Torre

Viviani, en el moment de guanyar l’etapa d’ahir, que es va decidir a l’esprint.

Viviani, en el moment de guanyar l’etapa d’ahir, que es va decidir a l’esprint.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El corredor italià Elia Viviani, del Quick-Step Floors, es va adjudicar a l’esprint la tercera etapa de la Vuelta Ciclista a Espanya, disputada ahir sobre 178,2 quilòmetres entre les localitats malaguenyes de Mijas i Alhaurín de la Torre, mentre que el polonès Michal Kwiatkowski (Sky) conserva el jersei roig de líder.

Elia Viviani, que va estrenar el seu palmarès a la Vuelta i completa un curs redó –va guanyar 4 etapes i la general dels punts al Giro–, es va imposar davant del seu compatriota Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) i de l’eslovac Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), segon i tercer respectivament, amb el mateix temps.

La ronda segueix avui en terres malaguenyes en una jornada amb dos ports de primera categoria

No va ser un triomf senzill per al campió italià, l’equip del qual, el Quick-Step, amb l’ajuda del Movistar va enderrocar una escapada de 8 corredors, entre els quals Luis Ángel Maté (Cofidis) i el campió austríac, Lukas Pöstlberger (Bora-Hanshgrohe), amb Alhaurín de la Torre ja a l’horitzó.

Lukas Pöstlberger va ser l’últim a ser neutralitzat, a tan sols 6,5 km de la meta en una jornada en què es van ascendir els ports del Madroño, de primera, i del Viento, de tercera, però a la primera part i molt lluny per moure els favorits en la classificació general, entre ells Alejandro Valverde (Movistar). Després del seu triomf a Caminito del Rey, el murcià es va veure amb forces per intentar-ho.

No va poder entrar a la pugna final Valverde, dotzè, perquè Elia Viviani va irrompre pel centre del pilot per alçar amb autoritat per primera vegada els braços a la meta de la Vuelta. Valverde tindrà una nova oportunitat avui a la quarta etapa, que es disputa aquest dimarts entre Vélez-Málaga i Alfacar, a la serra de l’Alfaguara, de 161,4 quilòmetres, amb dos ports de primera.

tracking