SEGRE

CICLISME VUELTA A ESPANYA

King, primer rei d'Alfacar i Kwiatkowski continua de líder

Va mantenir el pols fins al final amb Stalnov

Benjamin King, en el moment de creuar la línia de meta.

Benjamin King, en el moment de creuar la línia de meta.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nord-americà Benjamin King (Dimension Data) va tenir l’honor de proclamar-se primer rei de l’inèdit cim d’Alfacar a l’imposar-se en la quarta etapa de la Vuelta, disputada a través de 161,4 quilòmetres entre Vélez-Málaga i el port granadí de la serra d’Alfaguara, on el polonès Michal Kwiatkowski (Sky) va aconseguir mantenir el mallot roig de líder.

King va guanyar la partida a l’esprint al kazakh de l’Astana Nikita Stalnov, mentre que els favorits es van marcar fins a la línia de meta i van firmar taules en una jornada sense batalla marcada per la calor.

Tan sols ho va intentar el britànic Simon Yates (Mitchelton), que va esgarrapar un grapat de segons als seus rivals directes després d’entrar a 2.50 del guanyador. Valverde va tensar tard, va creuar la meta a 3.13, dos segons abans que el grup principal amb Kwiatkowski, Quintana, Enric Mas, Kruijswijk, Ion Izagirre, Kelderman, De la Cruz i Urán.

Els favorits van firmar taules en una jornada sense batalla i es comprimeixen en menys d’un minut

En un espai de menys d’un minut es comprimeixen els favorits de la general. Kwiatkowski va córrer amb intel·ligència i respecte pel mallot roig, com va dir la vigília. La fuga del dia es va formar amb nou homes: l’habitual Maté (Cofidis), en defensa del mallot de la muntanya, King, Salnov, Rolland (EF), Wallays (Lotto Soudal), Boom (LottoNL-Jumbo), Cabedo (Burgos BH), Bagués (Murias) i Gastauer (AG2R).

Al sector de favorits no hi va haver voluntat de caça. Se’ls va fer tard, així que al davant van començar les hostilitats. King i Stalnov van ser els més forts i van marxar en plena pujada perseguits per Rolland.

El duel es va mantenir fins al final, on l’americà no va donar cap opció al kazakh i va poder aconseguir la millor victòria de la seua carrera.

tracking