SEGRE

PIRAGÜISME COMPETICIÓ

L'elit se cita a la Seu

La Copa del Món de Canoe Eslàlom reunirà del 7 al 9 de setembre, al Parc Olímpic del Segre, 417 palistes de 41 països || Espanya hi competeix amb catorze esportistes, sis d’ells lleidatans

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Seu d’Urgell tornarà a ser la capital mundial del piragüisme d’aigües braves, amb l’organització, del 7 al 9 de setembre, de la final de la Copa del Món de Canoe Eslàlom, prova que citarà l’elit mundial d’aquest esport, ja que és l’avantsala del Campionat del Món que se celebrarà a la Seu i Sort el 2019.

En el Mundial de l’any que ve estaran en joc les places per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. Per això, la competició reunirà 417 piragüistes de 41 països. La Copa del Món es va presentar ahir a la Diputació amb la presència del vicepresident Gerard Sabarich; l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; el delegat de la Secretaria General de l’Esport a Lleida, Joan Segura; el gerent del Parc Olímpic del Segre, Francesc Ganyet, i la piragüista urgellenca del club Cadí, Marta Martínez, una de les integrants de la selecció espanyola que competirà en aquesta cita.

Sabarich va destacar que amb aquestes competicions de màxim nivell, com el Mundial de l’any que ve a la Seu i Sort, “poseu al món la marca del piragüisme d’aigües braves” i Lleida es posiciona “com a destinació turística”.

Deu dels catorze integrants de la selecció viuen i s’entrenen habitualment a la Seu

Albert Batalla va destacar el gran nombre de participants perquè “al ser l’última de les cinc proves de la Copa del Món té un valor doble” alhora que va recordar que el Mundial de l’any que ve “serà decisiu per aconseguir plaça per als Joc de Tòquio”.

L’alcalde també va recordar la importància del Parc del Segre, no només com a escenari de proves del màxim nivell, també com a formació d’esportistes “que surten de casa i que estan aconseguint molt bons resultats”, i va destacar la gran quantitat d’instal·lacions d’alt nivell que es concentren al Pirineu. “A més del Parc del Segre hi ha Arfa, Ponts, Sort, Foix i Pau.”

De les 41 seleccions que hi participen, França és la que ho fa amb més palistes, 16, seguida d’Espanya amb 14. Dins de l’equip espanyol hi ha sis lleidatans, Marta Martínez, Miquel Travé, Dani Marzo, Núria Vilarrubla, Annebel van der Knijff i Pau Etxaniz.

A més, uns altres quatre resideixen o s’entrenen habitualment a la Seu, com Maialen Chourraut, Samuel Hernanz, Jon Cresto i David Llorente. Completen a la selecció Irati Goikoetxea, Ander Elosegi, Klara Olazabal i Miren Lezcano. Les proves en què participaran seran K1 masculí i femení, C1 masculí i femení i C2 mixt.

Francesc Ganyet, gerent del Parc del Segre, va agrair el suport de les institucions perquè “sense recursos no es poden organitzar competicions d’aquest nivell” i també va destacar el paper del club Cadí CK, “un referent a nivell estatal” i que també aporta els 300 voluntaris que col·laboren en l’organització.

Joan Segura, Albert Batalla, Gerard Sabarich, Marta Martínez i Francesc Ganyet, ahir a la Diputació.

Joan Segura, Albert Batalla, Gerard Sabarich, Marta Martínez i Francesc Ganyet, ahir a la Diputació.AMADO FORROLLA

Joan Segura, Albert Batalla, Gerard Sabarich, Marta Martínez i Francesc Ganyet, ahir a la Diputació.

Joan Segura, Albert Batalla, Gerard Sabarich, Marta Martínez i Francesc Ganyet, ahir a la Diputació.AMADO FORROLLA

tracking