SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Paco Alcácer, “molt feliç” al firmar pel Borussia

El Barça va acordar dilluns la cessió de l’atacant valencià per 2 milions

Paco Alcácer ja va posar ahir amb la samarreta del Borussia Dortmund, on jugarà cedit.

Paco Alcácer ja va posar ahir amb la samarreta del Borussia Dortmund, on jugarà cedit.BORUSSIA DORTMUND

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Paco Alcácer ja llueix la samarreta del Borussia Dortmund, on jugarà cedit aquesta temporada. El club alemany, amb el qual el FC Barcelona va arribar a un acord dilluns, es farà càrrec de l’import de la fitxa íntegra del jugador i abonarà dos milions d’euros al club blaugrana, amb una opció de compra per 23 milions i cinc més en variables, segons va anunciar el club blaugrana a la seua pàgina web oficial.

El davanter valencià de Torrent, que demà complirà 25 anys, marxa cedit un any al conjunt de Lucien Favre, on coincidirà amb el també exblaugrana de 17 anys Sergio Gómez. El club germànic, a banda de pagar la fitxa del jugador i els dos milions d’euros al Barcelona, acorda una opció de compra de 23 milions d’euros, més cinc en variables.

Tanmateix, el Barcelona es guarda un dret de tempteig. També, el Barcelona guanyaria el 5 per cent de plusvàlua d’una futura venda del davanter per part del Borussia a un tercer equip.

Paco Alcácer va superar ahir la revisió mèdica i, després de confirmar-se la cessió, va fer les primeres declaracions, en les quals va assegurar ser “molt feliç esperant aquest nou desafiament”, alhora que va lloar l’afició de l’entitat, a la qual va titllar d’“increïble”, per la qual cosa no va dubtar a afirmar que la Südtribune “té alguna cosa màgica per a cada jugador”.

Amb vint-i-quatre anys, Alcácer viurà la primera aventura fora de la Península. Després de formar-se a les categories inferiors del València i estar-se fins a quatre temporades al primer equip –amb una cessió entre mitjanes al Getafe la temporada 2012-2013–, va fitxar pel Barcelona per a la 2016-2017.

En la disciplina blaugrana ha jugat un total de cinquanta partits i ha marcat quinze gols, a banda d’haver conquerit una sèrie de títols: una Lliga, dos Copes del Rei i una Supercopa d’Espanya.

Amb la selecció espanyola, després de guanyar dos Europeus sub-19 seguits (2011 i 2012), va debutar amb 21 anys el 2014. Ha participat en tretze partits i marcat sis gols.

Els seus últims minuts van ser davant de Romania el març del 2016, abans de fitxar pel Barcelona.

tracking