SEGRE

TENIS COMPETICIÓ

Una onada de calor provoca cinc abandons a l'Open dels EUA

Djokovic, amb problemes físics, passa ronda

La ucraïnesa Elina Svitolina, una de les tenistes que va superar ronda i la calor a l’Open dels EUA.

La ucraïnesa Elina Svitolina, una de les tenistes que va superar ronda i la calor a l’Open dels EUA.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El serbi Novak Djokovic, l’alemany Alexander Zverev i el croat Marin Cilic van viure un debut ardent a l’Obert dels Estats Units a l’haver de superar la calor extrema i humitat que hi va haver a les pistes de Flushing Meadows a més del tenis dels seus rivals abans d’aconseguir l’accés a la segona ronda.

Les temperatures, que es van atansar als 40 graus, van provocar l’abandó de cinc jugadors, una xifra rècord en la història d’aquest torneig. Entre ells es trobava el rus Mikhaïl Iujni.

Djokovic, guanyador de dos Oberts dels Estats Units, que va arribar com a sisè cap de sèrie, es va imposar en quatre sets per 6-3, 3-6, 6-4 i 6-0 a l’hongarès Márton Fucsovics, 41 del món, i estén la ratxa de victòries a set consecutives.

Però res va ser fàcil per a Djokovic en la seua presentació a la pista central Arthur Ashe Stadium, on la calor i la humitat van ser els pitjors enemics per als dos tenistes i va necessitar assistència mèdica en nombroses ocasions.

Modifiquen les normes de vestimenta per les critiques per una sanció a Cornet al canviar-se la samarreta

D’altra banda, l’organització de l’Obert dels Estats Units va rectificar ahir el codi de vestimenta, després de les crítiques suscitades per la sanció imposada aquest dimarts a la francesa Alizé Cornet per haver-se canviat la samarreta a la pista.

“Lamentem que se li notifiqués una violació del codi a Cornet. Hem aclarit la política per assegurar que això no torni a passar. Afortunadament, només se li va donar un avís, sense una penalització o multa”, va explicar el US Open en un comunicat.

Carla Suárez Navarro, trentè cap de sèrie, va patir davant de la local Nicole Gibbs, però al final es va imposar en tres sets per 5-7, 6-3 i 6-4. També va passar ronda Roger Federer, que va vèncer el japonès Yoshihito Nishioka sense complicacions (6-2, 6-2 i 6-4).

tracking