SEGRE

DEPORTES

Durs rivals per al Barça

S’enfrontarà a Tottenham, PSV i Inter, el grup més difícil al costat del del València, que s’enfrontarà a Juventus, United i Young Boys || La sort somriu al Madrid, vigent campió, amb Roma, CSKA i Pilsen

Una vista general del sorteig amb el plafó dels vuit grups i els encarregats de treure les boles del bombo, els exjugadors Kaká i Diego Forlán.

Una vista general del sorteig amb el plafó dels vuit grups i els encarregats de treure les boles del bombo, els exjugadors Kaká i Diego Forlán.GUILLAUME HORCAJUELO/EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barça no va tenir sort al sorteig de la lligueta de la Champions, ja que es s’enfrontarà en el grup B al Tottenham Hotspur de Mauricio Pochettino, que serà el principal rival, així com al PSV Eindhoven holandès i a l’Inter de Milà.

És, possiblement, la lligueta més dura per als blaugranes en tota la història i, sens dubte, el grup més complicat de la primera fase al costat del del València, que s’enfrontarà a la Juventus, Manchester United i Young Boys de Suïssa.

Res a veure amb el grup que tindrà el Reial Madrid, aparellat amb la Roma, el CSKA Moscou i el Viktoria Pilsen. També va tenir sort l’Atlètic de Madrid, que somia amb la final al seu estadi del Wanda Metropolitano l’1 de juny.

Els matalassers se les veuran amb Borussia Dortmund, Mònaco i Bruges. La primera jornada de la fase de grups de la Champions, que ha canviat els horaris (es passa de les tradicionals 20.45 hores a les 18.55 i les 21.00 hores) començarà el dimarts 18 i el dimecres 19 de setembre i finalitzarà el dimarts 11 i el dimecres 12 de desembre.

Els vuitens de final alçaran el teló el 2019, concretament els dies 12 i 13 de febrer (quatre eliminatòries) i 19 i 20 (les altres quatre). El Barcelona és favorit, però cal que no es despisti perquè els aparellaments li exigiran no poder dosificar la plantilla.

El Tottenham, amb Mauricio Pochettino al capdavant i la base de la selecció anglesa sobre el camp, va semblar fer l’any passat un pas endavant a la màxima competició europea quan va liderar el seu grup al davant del Reial Madrid.

Va caure després a vuitens amb la Juventus i ara vol revenja. Pel mig té una mudança prevista per a l’octubre de Wembley al seu nou estadi. Amb el PSV Eindhoven tornarà Mark van Bommel al Camp Nou. Ara exerceix com a entrenador d’un equip en el qual destaca el mexicà Hirving Lozano.

L’Intercompleta el grup, el rival més difícil per història i potencial de la plantilla que hi havia al quart bombo. Amb tot, ha començat malament a la Sèrie A, amb una derrota a Sassuolo i empat a San Siro contra el Torí.

El Barça, després de caure tres anys consecutivament a quarts de final, sembla que ha centrat les mires aquesta temporada en la Lliga de Campions i per fer-ho té més fons d’armari amb la contractació dels brasilers Arthur i Malcom, del francès Lenglet i del xilè Arturo Vidal.

El Barça debutarà a casa amb el PSV Eindhoven a les 18.55 hores, el dia 18 de setembre. Els blaugranes començaran i finalitzaran la Champions jugant a casa, ja que a l’última jornada rebran el Tottenham de Pochettino.

La setmana del clàssic jugaran al Camp Nou contra l’Inter el dimecres 24 d’octubre, i per la seua banda els blancs ho faran el dia abans amb el Viktoria Pilsen al Bernabéu.

El responsable de relacions institucionals del Barcelona, Guillermo Amor, va valorar a Mònaco la sort de l’equip blaugrana al sorteig i va dir: “Ens ha tocat un grup dur, però els rivals ens respecten.”

Per la seua part, el Reial Madrid va marxar de Mònaco satisfet amb el sorteig. En una de les edicions més emocionants per l’alt nivell dels quatre bombos, la Roma –semifinalista la passada temporada i botxí del Barça– és l’única pedra al camí dels blancs a la fase de grups.

El CSKA de Moscou rus i el Viktoria Pilsen de la República Txeca, dos dels rivals més dèbils dels seus respectius bombos, completen el grup G.

tracking