SEGRE

DEPORTES

Raikkonen aconsegueix la ‘pole’ a Monza amb rècord

Va acabar al davant del seu company Vettel || Sainz va ser setè i Alonso, que va tenir una picabaralla amb Magnussen, sortirà tretzè

Fernando Alonso, ahir durant la qualificació al circuit de Monza.

Fernando Alonso, ahir durant la qualificació al circuit de Monza.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari) sortirà avui des de la pole al Gran Premi d’Itàlia, el catorzè del Mundial de Fórmula 1, que es disputa al circuit de Monza, on va batre el rècord històric de volta ràpida del colombià Juan Pablo Montoya, vigent des del 2004. Kimi va cobrir els 5.793 metres de la mítica pista llombarda en un minut, 19 segons i 119 mil·lèsimes, 161 menys que el seu company, l’alemany Sebastian Vettel, en una qualificació en què el madrileny Carlos Sainz (Renault) va acabar setè.

Per la seua part, Alonso sortirà tretzè, i va manifestar que “hi ha pilots de moltes categories i després hi ha els de Haas”. L’asturià es va referir d’aquesta forma a l’incident que va tenir amb el danès Kevin Magnussen, d’aquest equip, durant la Q2. El de Haas va aprofitar que Alonso escalfava pneumàtics a la volta de llançament de l’últim intent per passar-lo, i Fernando li va tornar la jugada ja a la volta ràpida, al final de la recta principal. Van passar molt a prop la primera xicana i van arruïnar la volta en aquesta maniobra, eliminats sense passar a la Q3.

Per la seua part, Magnussen va dir sobre Alonso: “Va venir a veure’m després de la classificació i va riure a la meua cara. És una falta de respecte. Desitjo que es retiri. Crec que va ser bastant estúpid i no cal.”

tracking