SEGRE

AUTOMOBILISME XIX RAL·LI CIUTAT DE CERVERA

Triomf precoç a Cervera

El pilot bolivià de només 17 anys Marco Bulacia sorprèn i guanya amb el seu Skoda Fabia R5 || Els catalans Xevi Pons i Pep Basols van completar el podi

Nombrós públic va seguir la prova al llarg dels trams.

Nombrós públic va seguir la prova al llarg dels trams.LOURDES PORTA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jove pilot bolivià de tan sols disset anys Marco Bulacia va demostrar ahir al XIX Ral·li Ciutat de Cervera tot el talent que l’acredita com una de les grans promeses de l’especialitat al ser el guanyador de la cinquena cita puntuable del Campionat d’Espanya de Terra. Després de sorprendre a tothom als àrids trams de la Segarra a les dos seccions matinals, Bulacia, al volant d’un Skoda Fabia R5, va aconseguir mantenir el liderat malgrat el gran atac que va fer a la tarda Xevi Pons. El català va anar retallant diferències fins a començar l’últim tram a tan sols 2.6 segons del sud-americà.

La tensió es respirava a l’ambient davant de la decisiva especial, però el duel pel triomf es va esfumar quan el català, sòlid líder del campionat, va arribar a la meta amb un pneumàtic punxat.

La prova lleidatana era la cinquena de l’Estatal de ral·lis de terra i fins ara Pons havia guanyat les anteriors

Això li va fer perdre més d’un minut i deixar en safata la victòria a favor de Bulacia. El podi absolut el va tancar Pep Basols. El pilot català, que en aquesta cursa estrenava l’Skoda Fabia R5, va pujar a l’últim esglaó del podi després d’una vibrant pugna amb Daniel Alonso, que va finalitzar quart amb el Ford Fiesta RS WRC. Javier Pardo, amb el Suzuki Swift R+, va completar el Top 5 a més d’imposar-se a la classe N5.

El Ral·li de Cervera va arrancar amb una sorpresa d’última hora. Jose Luis Peláez es va quedar fora de la prova estatal al tenir problemes de pèrdua de gasolina amb l’Skoda Fabia R5, una decisió sensata en una presa de sortida que hauria estat perillosa. No obstant, a les posicions del capdavant, Pons va anar marcant territori però una estrella emergent, el pilot bolivià de disset anys als comandaments d’un R5 Marco Bulacia, va arribar i va vèncer l’actual líder del Campionat d’Espanya de Ral·lis de Terra (CERT).

El Ral·li Ciutat de Cervera, que va tenir una participació de setanta-sis cotxes i el va organitzar WRC Management, constava de quatre trams distribuïts en un recorregut total de 213 quilòmetres, dels quals 108 eren cronometrats.

Nombrós públic va seguir la prova al llarg dels trams.

Nombrós públic va seguir la prova al llarg dels trams.LOURDES PORTA

tracking