Valverde suma el segon triomf i s’atansa al líder

La classificació general continua encapçalada pel francès Rudy Molard

Alejandro Valverde celebra la victòria a l’entrar a meta.

Alejandro Valverde celebra la victòria a l’entrar a meta.EFE

Alejandro Valverde (Movistar Team) va sumar ahir el segon triomf d’etapa a la vuitena jornada de la Vuelta a Espanya 2018, amb un recorregut de 195,1 quilòmetres amb sortida a Linares (Jaén) i arribada a Almadén (Ciudad Real). El murcià va entrar a meta al davant de l’eslovac tres vegades campió del món Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) i de l’holandès Danny van Poppel (Lotto Jumbo), que van superar en un esprint final a la recta definitiva que es va fer llarguíssima per als corredors al ser en pujada. El de Movistar, a més, amb els deu segons de bonificació a la general, s’atansa a 37 segons del francès Rudy Molard (Groupama-FDJ), que continua encapçalant la general.

Molard va salvar sense excessius problemes un trajecte pla i llarg amb un petit port de muntanya de tercera categoria, encara que lluny de la meta. Malgrat això, els últims quilòmetres, en pujada, van afavorir els interessos de Valverde.

L’etapa es va disputar sota una intensa calor, de vegades amb temperatures superiors als 40 graus. Igual que en etapes anteriors, el primer atac sí que va aconseguir escapar-se. El trio format per Tiago Machado (Katusha), Jorge Cubero (Burgos BH) i Héctor Sáez (Euskadi Basque Country-Murias) va arribar a tenir fins a 12 minuts d’avantatge, però els equips dels velocistes, al costat del Groupama-FDJ, equip del líder, van empènyer el pilot i van anar reduint la diferència a un ritme d’1 minut cada 10 quilòmetres, i va neutralitzar així els escapats a 5 quilòmetres del final.

A la recta d’arribada, Iván García Cortina va ser el primer a esprintar fins que Sagan, a la seua roda, el va superar a uns 200 metres del final. Llavors va ser quan va aparèixer la figura de Valverde a l’esquerra de l’eslovac per acabar adjudicant-se el triomf.

A la jornada d’avui, la novena, els corredors s’enfrontaran a la primera etapa d’alta muntanya, amb un recorregut de 200,8 quilòmetres entre les poblacions de Talavera de la Reina i La Covatilla.