EL MILLOREL PITJOR

Bon debut del Mollerussa davant un gran rival

Josep Maria Turull.

Mollerussa i EFAC van disputar un derbi molt igualat al llarg dels 90 minuts.

Mollerussa i EFAC van disputar un derbi molt igualat al llarg dels 90 minuts.NICOLÁS ARLANZÓN

El tècnic del Mollerussa, Josep Maria Turull, es va mostrar content amb el treball del seu equip ja que “s’ha de tenir en compte que hem debutat en una nova categoria davant d’un rival més experimentat en Primera Catalana”. L’entrenador va admetre que “els nervis inicials han fet que no entréssim bé al partit. Ells ens han pressionat molt a dalt i han impedit la nostra sortida de la pilota, però malgrat tot ens hem tret la pressió de sobre i hem tingut alguna ocasió per avançar-nos en el marcador. Després del descans, Turull va considerar que “el nostre equip ha millorat i hem pogut marcar per mitjà de Raya, amb la passada de Puchi. De fet, hauríem pogut ampliar distàncies al marcador ja que hem tingut diverses ocasions més per mitjà de Raya, que li han anul·lat un gol, i Álvaro.” Finalment, el tècnic va considerar que “les sensacions són bones. Hem de fer-nos forts a casa, com ho hem fet avui, si volem mantenir la categoria”.

L’entrenador de l’EFAC Almacelles, Radoslav Radulovic, va afirmar després de la derrota al derbi que “el resultat ha estat just. Hauríem pogut fins i tot perdre per més gols. Felicito el Mollerussa”. Respecte al primer temps, el tècnic va comentar que “hem estat millor nosaltres a l’inici del partit i hem generat prou ocasions com per avançar-nos en el marcador. Tanmateix, ells s’han defensat molt bé i han aconseguit arribar al descans conservant la porteria a zero”. Després del pas pel vestidor, Radulovic va veure com el seu equip “s’ha llançat cap amunt per buscar l’empat i això ha generat cert desordre tàctic que ha propiciat, en un error defensiu, que el Mollerussa s’avancés en el marcador”. L’entrenador visitant va lamentar que “hem hagut de fer tres canvis per lesions, però amb tot els jugadors que han entrat tampoc han millorat el nostre joc”, i va concloure que “hem d’aixecar el cap, buscar solucions i recuperar ànims davant del Lleida B”.

El Mollerussa va debutar a Primera Catalana i es va emportar el derbi davant de l’EFAC Almacelles gràcies a un solitari gol del seu golejador, Raya (1-0).

Malgrat la victòria, el Mollerussa va començar el partit una mica desubicat sobre el terreny de joc. Els nervis del debut en la nova categoria es van fer notar davant un equip més experimentat com és l’EFAC, que va pressionar amb encert els locals al llarg dels primers 45 minuts i va impedir que els homes de Josep M. Turull tinguessin sortida de pilota. Tanmateix, el Mollerussa va poder avançar-se al marcador per mitjà d’un ràpid contraatac dut a terme per Ruíz, encara que l’ocasió no va fructificar. L’EFAC Almacelles va donar senyals de vida al final de la primera part del duel, especialment en jugades a pilota aturada però, malgrat l’esforç d’uns i d’altres, el lluminós va arribar al descans reflectint l’empat sense gols inicial (0-0).

A la represa del matx, el Mollerussa es va sacsejar els nervis del primer temps i va aconseguir el control del partit. Fruit d’això va arribar el primer i únic tant de tot el derbi, obra de Raya, que va aprofitar una centrada mesurada per la banda dreta de Putxi per rematar de cap i enviar l’esfèric al fons de les malles de la porteria defensada pel porter visitant Jordi Chiné (1-0, 62’). El mateix Raya va poder ampliar les distàncies al marcador al minut 75, però el col·legiat va anul·lar el gol de l’artiller per una possible falta en el moment de la rematada. El local Álvaro, que va ingressar al terreny de joc en substitució de Putxi sobre el minut 71, va ser el que va portar el protagonisme del joc ofensiu del Mollerussa al segon temps i va gaudir de diverses ocasions clares, malgrat que li va faltar l’encert rematador necessari per batre Jordi Chiné, que ja no va encaixar cap gol més fins al xiulet final del col·legiat.

El conjunt dirigit per Radoslav Radulovic es va veure obligat en aquesta segona part a realitzar tres dels seus quatre canvis per lesions, però els efectius que van saltar de reforç no van fer el salt de qualitat que necessitava l’equip per aconseguir el gol de l’empat o fins i tot per poder capgirar el marcador. A més, els visitants també van notar la falta de ritme típica d’un principi de la temporada en què el físic sempre té un paper primordial. El Mollerussa va debutar així a Primera Catalana amb una meritòria victòria a casa per la mínima davant l’EFAC Almacelles, un conjunt que l’any passat va ser capaç de quedar tercer a la taula classificatòria d’aquest Grup II.

La pròxima jornada, el Mollerussa visitarà el camp del Cambrils Unió, que en aquesta jornada va empatar en la visita al camp del Rapitenca (1-1), mentre que l’EFAC Almacelles encadenarà el segon derbi d’aquesta campanya, ja que rebrà a casa la visita del Lleida B, equip que va iniciar l’etapa aquesta nova temporada encaixant una derrota al seu feu davant d’un clàssic del futbol català, el Júpiter (1-2).