SEGRE

AUTOMOBILISME GP ITÀLIA

Hamilton venç a Monza

El campió britànic surt més líder del Mundial després de la victòria en “territori Ferrari” || L’asturià Fernando Alonso va tornar a abandonar

El Mercedes de Lewis Hamilton va sortir més líder del circuit de Monza, on es va imposar amb autoritat.

El Mercedes de Lewis Hamilton va sortir més líder del circuit de Monza, on es va imposar amb autoritat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’anglès Lewis Hamilton (Mercedes) va clavar un cop psicològic al Mundial de Fórmula 1 al guanyar ahir el Gran Premi d’Itàlia, a Monza, on, després de sortir tercer, va superar els dos pilots de Ferrari, que van arrancar des de la primera fila, i va reforçar el liderat amb el sisè triomf de l’any.

Hamilton va aigualir la festa, davant l’entusiasta afició, als Ferrari, que a Monza juguen a casa i que durant tot el cap de setmana apuntaven al doblet, al guanyar la catorzena cursa de l’any, en què el seu principal rival en el campionat, l’alemany Sebastian Vettel, el capità de la Scuderia –igual que ell, quàdruple campió del món– va acabar quart per quedar-se a 30 punts dels 256 amb els quals lidera l’anglès. Lewis va guanyar al davant dels finlandesos Kimi Raikkonen (Ferrari) i Valtteri Bottas –el seu segon a Mercedes– i va celebrar per cinquena vegada a Monza, a més d’igualar el rècord de triomfs al temple de la velocitat de l’alemany Michael Schumacher, únic sèptuple campió mundial i plusmarquista de victòries (91) a la categoria reina. Aquest triomf va suposar també que l’asturià Fernando Alonso, al qual li va deixar de funcionar el McLaren al cap de deu voltes, continua sent l’últim guanyador de Ferrari a la mítica pista que només va deixar de ser present al calendari del Mundial el 1980, quan va ser Imola la que va allotjar el Gran Premi d’Itàlia. El doble campió mundial asturià (2005 i 2006), que no correrà en F1 l’any que ve, va celebrar el 2010 l’últim triomf per a la Scuderia a Monza, on ahir el seu compatriota Carlos Sainz (Renault), que ocuparà el forat que deixarà l’any que ve a McLaren, va acabar novè.

Vettel no va poder passar de la quarta posició i queda ara a 30 punts de distància de l’anglès

Hamilton i Vettel van mantenir un interessant duel, en el qual van arribar a tocar-se i la victòria final va ser per al britànic.

tracking