SEGRE

CICLISME VUELTA A ESPANYA

King torna a guanyar i Yates se situa líder

Alejandro Valverde es va quedar a 1 segon del mallot roig

Benjamin King, al moment de creuar ahir la línia de meta.

Benjamin King, al moment de creuar ahir la línia de meta.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nord-americà Benjamin King (Dimension Data), el mateix que va inaugurar el cim d’Alfacar, va patir “com mai” per adjudicar-se en solitari la novena etapa disputada ahir entre Talavera de la Reina i La Covatilla, de 200,8 quilòmetres, en la qual el britànic Simon Yates (Mitchelton) es va enfundar el mallot roig.

King, de 29 anys, va somiar amb una victòria a la Vuelta i ja en té dos. I la va aconseguir amb èpica i agonia al primer cim de categoria especial de la Vuelta, com a supervivent estel·lar de l’escapada del dia, i resistint l’assetjament de l’holandès Bauke Mollema, que va arribar desfonat a 48 segons, poc abans que el belga Dylan Teuns (BMC), l’últim aventurer en meta.

“Una etapa era un somni, dos és increïble. Mai havia patit tant, però he seguit el meu ritme sense pensar en els perseguidors. He demostrat que la victòria a Alfacar no va ser una casualitat”, va dir el de Virgínia.

Els favorits es van batre en els últims quilòmetres sense clara superioritat de ningú. El vent va frenar els ímpetus dels candidats. No va resistir el francès Rudy Molard, que va cedir sis minuts i el mallot roig, que va acabar a l’esquena del britànic Simon Yates. El colombià Miguel Ángel Superlópez va liderar el grup de l’alta jerarquia a 2.40 minuts, al costat del seu compatriota Nairo Quintana i l’holandès Wilco Kelderman. Poc després Rigo Urán, Ió Izagirre i Yates. El murcià Alejandro Valverde ho va fer a 3.04 i es va quedar a un sol segon del líder. “Ara l’equip no haurà de treballar”, va dir el Bala, però va admetre que li hauria agradat vestir-se amb el mallot roig.

La ronda espanyola tindrà avui jornada de descans i demà la desena etapa sortirà des de Salamanca.

tracking