EL MILLOREL PITJOR

Màxima igualtat

El Tàrrega va tornar a Primera Catalana amb un empat al derbi contra el Balaguer || Els homes de Víctor Vera van estar millor a la primera part, però el conjunt de la Noguera va mostrar que té més experiència en aquesta categoria a la segona part

El visitant Adrià Fernández s’eleva per sobre de la defensa local per aconseguir el definitiu 1-1.SEGRE TÀRREGA

L’entrenador de la Unió Esportiva Tàrrega, Víctor Vera, es va mostrar satisfet amb la tasca de l’equip al final del primer partit de la temporada: “En els empats sempre es poden treure conclusions de tot tipus, però en general les sensacions són positives.”

El tècnic local va afirmar després del duel que “el Balaguer és un molt bon equip, amb molts jugadors ja establerts a la categoria, mentre que nosaltres encara som un conjunt que es troba en fase de maduració”. Respecte al joc de Tàrrega, Vera va valorar que “ens hem avançat gràcies a una jugada assajada i hem tingut el domini del partit fins al descans. El segon temps ha estat més igualat i, per desgràcia, quan faltaven pocs minuts per al final del partit, hem tingut un error a la marca en una altra jugada a pilota aturada” malgrat que “ja sabíem que a jugadors d’aquest nivell no se’ls pot deixar sols”.

Encara que l’empat final va deixar mal sabor de boca pel minut en què es va encaixar el gol, l’entrenador local va insistir que els seus jugadors van fer una bona feina.

Tàrrega i Balaguer van debutar en aquesta campanya amb un derbi igualat en què els locals van perdonar al primer temps davant un rival que va anar de menys a més i va aconseguir empatar a les acaballes del partit (1-1). El matx va començar amb tota la intensitat que es podia preveure per part dels dos conjunts, si bé l’equip de la Noguera va mostrar que té més experiència en aquesta categoria i va ser més contundent a nivell físic, davant de certa permissivitat del trio arbitral. Tanmateix, el Tàrrega no es va deixar acovardir per l’empenta dels homes de Toni Menchón i, a còpia de bon joc, va anar agafant les regnes del partit.

Quan tan sols havien transcorregut cinc minuts del primer temps, després d’un servei de fora de banda, Solé va penjar la pilota al punt de penal i Sergi Sans es va elevar per sobre de la línia defensiva visitant per establir l’1-0 mitjançant una precisa testarrada. L’encontre no podia començar millor per als locals, que van ser capaços de fer que afloressin els nervis a l’esquadra visitant durant els primers compassos del derbi.

El Balaguer no va mostrar els primers senyals de perill fins al 20, quan Roqué va enviar la pilota al travesser de la porteria defensada per Pont. A partir de llavors, protagonisme absolut per a un Tàrrega que hauria pogut ampliar el marcador per mitjà d’Alberto (22’), Ander i Sergi Sans (30’) o Maikel (41’), però li va faltar l’encert necessari per arribar al 2-0. D’aquesta manera es va arribar al final dels primers 45 minuts amb el resultat provisional de l’1-0 reflectit a l’electrònic.

Després del descans, el Tàrrega va començar a notar l’esforç que havia abocat al llarg del primer temps. No obstant, sobre el minut 50, els homes dirigits per Víctor Vera haurien pogut marcar el 2-0 mitjançant Ander, però la rematada li va sortir desviada per molt poc. La millor ocasió del Tàrrega per sentenciar el duel la va tenir Jofre, que va enviar l’esfèric a fora quan ja havia superat el porter Alfred (67). Quan semblava que el partit acabaria amb victòria local, Adrià Fernández va fer el definitiu gol de l’empat (89’) per al Balaguer i, poc després, Pont va evitar el que podria haver estat l’1-2.

Bon debut del Tàrrega contra un Balaguer més experimentat a Primera Catalana. De cara a la jornada següent, els homes de Víctor Vera visitaran el Vista Alegre i els de Toni Menchón rebran el Rapitenca.

Toni Menchón, entrenador del Balaguer, va quedar en línies generals content amb l’actuació de l’equip que dirigeix, després de la visita al camp del Tàrrega, formació que acaba d’ascendir. “S’ha notat que encara estem al principi de la temporada i ens falta ritme”, va admetre Menchón, amb referència a la jugada del primer gol del partit, que va arribar “en una sacada de banda del Tàrrega en què el nostre porter no ha estat encertat”.

Respecte al primer temps, el tècnic visitant va comentar que “ha estat bastant igualat però sense gaire a destacar. Bastant avorrit”. Al contrari que la segona part, en què “hem fet un pas cap endavant, hem introduït diversos canvis i hem aconseguit més profunditat”. Fruit d’això van arribar les ocasions de gol i el gol de l’empat, obra d’Adrià Fernández a les darreries del partit. “Ells, als últims minuts del partit, han tingut diversos contraatacs perillosos per ampliar el marcador però, per sort, no han estat encertats de cara a porteria i hem pogut aconseguir el gol de l’empat”, va concloure el tècnic del Balaguer.