TEMPS EXTRA ATLETISME

Tàssies i Bonet guanyen La Cordera

Els dos atletes lleidatans s’imposen en categoria masculina i femenina, respectivament, en la carrera de 10 km || És la prova més antiga de Catalunya, documentada el 1590

La sortida de la cursa ahir als carrers d’Albesa.

La sortida de la cursa ahir als carrers d’Albesa.ARNAU BEÀ

La Cursa La Cordera d’Albesa, la més antiga documentada a Catalunya amb referències des del 1590, va coronar ahir com a guanyadors Alexandre Tàssies (CE Linyola-Logiesport) amb un temps de 36’51” i Meritxell Bonet, que va parar el crono en 43’24”, en la distància de 10 quilòmetres. La prova, que celebrava el 40 Memorial Josep Fontanet, va reunir més de 300 participants entre totes les propostes, comptant les carreres de 10 i 5 km (132 corredors) puntuables per a la Lliga Ponent, una caminada de 5 km (64 participants) i curses infantils (106).

En la distància curta, els 5 km, el vencedor en homes va ser Hamza Naveed (Esports Truga), que va fer un temps de 17’34”, i en dones Laura Pallejà (CEAritjol-La Selva del Camp), que es va imposar amb un registre de 22’27”.

Com mana la tradició, els guanyadors, així com el primer classificat local, van rebre com a premi un trofeu amb la imatge d’una cordera, encara que abans sí que s’entregava un animal real, d’aquí el nom de la carrera. També hi va haver un premi especial per a l’esprint a l’ermita de Sant Roc.

Aquesta prova s’organitzava tradicionalment a Albesa el 16 d’agost, dia de Sant Roc, i estava concebuda com una cursa pedestre popular en la qual corrien joves del poble i de la comarca per demostrar la potència i velocitat.