SEGRE

OLIMPISME JOCS D?HIVERN

Impuls olímpic a Lleida

El COI visitarà entre avui i dijous el Pirineu i Barcelona per a una possible candidatura als Jocs del 2030 o fins i tot els del 2026 || Demà hi haurà reunions a la Val d’Aran i a la Seu d’Urgell

A l’abril es va reunir la taula de treball per a una candidatura olímpica a la qual hi va haver àmplia representació lleidatana.

A l’abril es va reunir la taula de treball per a una candidatura olímpica a la qual hi va haver àmplia representació lleidatana.RUBÉN MORENO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vella aspiració olímpica del Pirineu de Lleida ha cobrat un nou impuls. El Comitè Olímpic Internacional (COI), representat pel suís Gilbert Felli, consultor i antic director executiu dels Jocs Olímpics, visitarà a partir d’avui i fins dijous les diferents seus i infraestructures que podrien formar part del conglomerat que permeti a Pirineus-Barcelona esdevenir una candidatura per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern 2030, sense descartar els del 2026 (vegeu el desglossament).

Dins de l’agenda de reunions previstes, s’inclou la visita a les estacions d’esquí a la Cerdanya i a la Val d’Aran, a més de les instal·lacions i l’aeroport ubicats a la Seu d’Urgell, on es trobarà amb diversos integrants de les federacions esportives i membres de l’administració. Al Pirineu de Lleida, en concret, la visita es produirà demà dimecres. Entre les 14.00 i les 16.00 hores està prevista una reunió a Aran amb les màximes autoritats locals i, més tard, a la Seu amb representants de l’Alt Urgell, segons va poder confirmar SEGRE.

El representant del COI serà el suís Gilbert Felli, a qui acompanyaran Gerard Figueras i May Peus

Felli ha viscut totes les cites olímpiques des de l’any 1990 i s’ha convertit en arquitecte, membre de comissions d’avaluació i director d’esports i relacions amb les federacions internacionals. En aquesta visita recorrerà diversos espais per tal de conèixer de primera mà els eixos de la voluntat olímpica de Pirineus-Barcelona.

A Gilbert Felli també l’acompanyarà una delegació encapçalada, en primer lloc, per Gerard Figueras, secretari general de l’Esport, i també s’hi sumaran, entre d’altres, representants de Ferrocarrils de la Generalitat, ajuntament i Diputació de Barcelona, Federació Catalana d’Esports d’Hivern, i les Espanyoles d’Esports de Gel i d’Hivern, aquesta última presidida per l’aranès May Peus.

tracking