SEGRE

Aquestes seran les afectacions en el trànsit a Lleida per la Vuelta

L'avinguda Prat de la Riba i els carrers més propers hauran de quedar buits de cotxes des de primera hora del dia 13

Afectacions per al dijous 13

Afectacions per al dijous 13

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Lleida acollirà el final de la divuitena etapa de la Vuelta Ciclista a España aquest 13 de setembre i la sortida de la dinovena etapa l’endemà, 14 de setembre. La presència a la ciutat de la prova comportarà afectacions a la mobilitat. Així, segons ha anunciat la Paeria, la 18a etapa, entre Ejea de los Caballeros i Lleida, recorrerà 186,1 km i la línia de meta es situarà a l’avinguda Prat de la Riba, a l’alçada del carrer Teuleries. Els ciclistes hi arribaran després d’accedir a la ciutat per la carretera N-230, Alcalde Porqueres, avinguda de Balàfia, Baró de Maials i Prat de la Riba, sent l’horari previst d’arribada les 17.40 hores, aproximadament. A banda d’aquests carrers, que s’aniran tallant progressivament al trànsit, també resultarà afectat tot l’entorn de Prat de la Riba, per la presència dels vehicles de tota la comitiva que participa en una competició d’aquestes característiques, i l’entorn del Barris Nord, on s’instal·larà el Centre de Premsa i l’Oficina Permanent de la Vuelta.

Recorregut de la Vuelta a la ciutat de Lleida dijous 13

Afectacions i desviaments

Les zones d’estacionament que seran circuit de la cursa i del dispositiu associat, que hauran de quedar completament lliures de vehicles a les 7.00 hores del 13 de setembre. Inclou els carrers: avinguda Prat de la Riba des del pavelló Barris Nord fins a Ricard Viñes; avinguda Rovira Roure entre Passeig de Ronda i Ricard Viñes; avinguda Alcalde Porqueres tram entre Prat de la Riba i Pau Claris; Bonaire; Llitera; Sant Martí, en el tram entre Prat de la Riba i Camp de Mart; Teuleries; Onofre Cerveró; i Bisbe Galindo. També es senyalitzaran amb el mateix objectiu els voltants del pavelló Barris Nord.

El dia de la cursa, es restringirà el trànsit de forma progressiva a Prat de la Riba a partir de les 7.00 hores. Els últims mil metres del circuit estaran delimitats amb tanques que impossibilitaran creuar l’avinguda entre Ricard Viñes i Baró de Maials, inclosos els vianants, a partir de les 15.00 hores. Aleshores tota aquesta avinguda quedarà ja tallada. A partir d’aquesta hora també s’anirà reduint la circulació en la resta de carrers del circuit de la cursa. La previsió és que, si es compleix l’horari previst per l’organització, sobre les 16.30 hores quedi tallat al trànsit tot el circuit (Alcalde Porqueres, avinguda Balàfia, Baró de Maials i Prat de la Riba). La Guàrdia Urbana desviarà els vehicles per recorreguts alternatius, però es recomana no estacionar ni fer ús dels vehicles en la zona afectada pel pas de la cursa. En cas que sigui imprescindible moure’s en vehicle a partir de les 13.00 hores, caldrà buscar itineraris alternatius.

Recorregut de la Vuelta a la ciutat de Lleida

divendres 14

El divendres 14 de setembre tindrà lloc la dinovena etapa de la Vuelta de 154 quilòmetres amb sortida a Lleida i arribada a Naturlandia, a Andorra. La sortida tindrà lloc a l’aparcament del Barris Nord cap a les 13.15 hores, després de la concentració prèvia, i els ciclistes faran un circuit neutralitzat pel centre de la ciutat. L’estacionament a l’esplanada del mercat del Barris Nord quedarà prohibit a partir del dia 12 i no es recuperarà la normalitat a l’espai fins que no acabin les tasques de desmuntatge de la infraestructura de la sortida de l’etapa, cap a les quatre de la tarda del divendres 14 de setembre.

El dia de la sortida, les tasques de muntatge de la infraestructura s’iniciaran a les 8 del matí. No es preveuen afectacions importants de trànsit, tot i que hi podrà haver algun desviament puntual a Prat de la Riba i Comtes d’Urgell per afavorir les maniobres d’entrada i sortida dels vehicles a l’aparcament.

El circuit urbà recorrerà els carrers Comtes d’Urgell, Príncep de Viana, Rambla Ferran, Francesc Macià, av. Madrid, av. Catalunya, Rambla d’Aragó, Balmes, Prat de la Riba i C-12, on ja un cop fora de la ciutat es donarà la sortida oficial de l’etapa. Al tractar-se d’una sortida neutralitzada, no es preveuen afectacions de trànsit importants. Es tallarà la circulació al pas de la comitiva ciclista i es recuperarà la normalitat tan aviat com el grup hagi superat el punt de tall. Els autobusos no modificaran el seu recorregut, sinó que s’aturaran al punt de tall i reprendran després la marxa habitual. Es preveu que a les 13.45 el pilot ja haurà abandonat la ciutat.

tracking