SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Girona-Barça sense estelades

Ni llaços grocs per la prohibició de LaLiga, que repartirà 40.000 banderes espanyoles i farà sonar l’himne || La Federació no vol partits als EUA

El consultor del COI Gilbert Felli, ahir al Camp Nou.

El consultor del COI Gilbert Felli, ahir al Camp Nou.FCB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

LaLiga vol evitar, tant sí com no, que el Girona-Barça que està previst que es disputi als Estats Units es converteixi en un escenari de protesta independentista. Per a això, segons la cadena Cope, el pla de Javier Tebas consisteix a vetar l’entrada a l’estadi d’estelades, llaços grocs i altres símbols que puguin tenir connotació política relacionada amb l’independentisme català.

En canvi, Tebas pretén repartir banderes d’Espanya a cadascun dels 40.000 assistents al partit que es disputarà el 26 de gener, previsiblement, a Miami. Abans de l’inici del matx, i amb els jugadors ja a la gespa, sonaran per megafonia els himnes dels Estats Units i d’Espanya.

Per la seua part, la Federació Espanyola de Futbol no permetrà que es disputi aquest partit als Estats Units. Segons la SER, la Federació ha d’autoritzar aquest canvi a LaLiga, i Luis Rubiales i el seu equip no pensen fer-ho perquè creuen que perjudicaria el futbol espanyol. Si aquest permís no arriba, el partit no podrà jugar-se als Estats Units, per molt avançades que estiguin les negociacions de l’ens presidit per Javier Tebas.

La Plataforma Pro Seleccions va carregar també contra LaLiga, en el seu cas perquè “atemptaria directament contra la naturalesa del derbi i contra la identitat dels dos clubs, amb una part més que significativa de les seues aficions vinculada emocionalment a aquesta simbologia. A Montilivi mai sonaria l’himne espanyol ni es repartirien 40.000 banderes espanyoles”.

El directiu Oriol Tomàs i el director executiu del Club, Òscar Grau, van rebre la delegació del COI acompanyats del director de l’Àrea Patrimonial, William T. Mannarelli.

tracking