PIRAGÜISME COPA DEL MÓN D?ESLÀLOM

Inici brillant a la Seu

Núria Vilarrubla, Miquel Travé i Dani Marzo accedeixen a les semifinals en la primera jornada al Parc del Segre || Excel·lent jornada de la selecció, que va classificar 11 dels 13 que van competir

Maialen Chourraut, la palista basca establerta des de fa uns anys a la Seu d’Urgell, es va classificar en K1.NÚRIA CARABASSA

Els piragüistes de la selecció espanyola van protagonitzar ahir, al Parc Olímpic de la Seu d’Urgell, una brillant primera jornada a la final de la Copa del Món de Canoe Eslàlom. Onze dels tretze palistes que van competir ahir van aconseguir la classificació per a les semifinals d’avui i de demà, entre ells els lleidatans Miquel Travé, Dani Marzo i Núria Vilarrubla.

En el C1 masculí hi va haver ple dels membres de la selecció i els tres palistes estaran avui a semifinals. El millor temps el va firmar Ander Elosegi, del Santiagotarrak (103.69 segons), mentre que Miquel Travé (Cadí CK) va fer un temps de 104.05 segons. Tots dos es van classificar directament per a semifinals, on es trobaran amb Dani Marzo, del Capitán Nemo que, amb un crono de 106.96, es va poder classificar a la segona mànega.

En C1 femení van passar tres de les quatre palistes. Entre elles, el menor temps el va firmar Núria Vilarrubla (116.01), amb el qual va entrar cinquena a les semifinals. També van passar Klara Olazabal (119.42) i Miren Lezkano (120.75), mentre que la urgellenca Annebel van der Knijff (Cadí CK) va quedar la 33a i, per tant, va ser eliminada.

En el K1 femení Maialen Chourraut, de l’At. Sant Sebastià, encara que resident a la Seu des de fa alguns anys, va passar amb el tercer millor temps (103.93). També es va classificar Irati Goikoetxea (109.40), però la urgellenca Marta Martínez (Cadí CK) es va quedar a les portes a l’acabar en la dotzena posició a la segona mànega (113.29).

En K1 masculí van passar tots els palistes de la selecció: Samuel Hernanz, David Llorente i Joan Crespo.

El director tècnic de la Federació Espanyola de Piragüisme (RFEP), el també urgellenc Guille Díez-Canedo, va valorar que “ha estat una bona actuació. Ens hauria agradat que haguessin entrat tots, però això pot passar en un esport variable com és el nostre. És una llàstima, ja que les dos palistes que no s’han classificat podrien estar a les semifinals perfectament”.

Avui es disputen les medalles en el C1 masculí i el K1 femení, a més del C2 mixt.