SEGRE

ATLETISME CURSES POPULARS

Mil participants en les proves de la Cursa de la Diada de Térmens

D’aquests, 450 a la prova reina dels 10 km

La samarreta d’aquest any, triada per votació a les xarxes, presenta uns llaços grocs a les mànigues.

La samarreta d’aquest any, triada per votació a les xarxes, presenta uns llaços grocs a les mànigues.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cursa de la Diada de Térmens viurà dimarts la trenta-dosena edició, en què participaran, entre totes les proves ofertes, unes mil persones. La prova reina dels 10 quilòmetres, amb totes les inscripcions esgotades des del mes de juliol, comptarà amb 450 atletes, a què cal sumar els 50 que participaran per parelles en aquesta mateixa distància.

La Diputació va acollir ahir la presentació d’una de les proves més populars i que més expectació desperten de les que se celebren a Catalunya amb motiu de la Diada.

Des de fa una dècada, la Cursa col·labora amb entitats contra el càncer i contra la diabetis

Tal com va explicar Josep Anton Gardeñes, del club Associació Amics de la Cursa de la Diada (ACUDIT), que organitza la prova al costat de l’ajuntament de Térmens, durant la jornada s’inclouen un conjunt d’activitats atlètiques destinades a totes les edats.

A banda de la prova reina de 10 km, tindrà lloc la caminada en la modalitat Nordic Walking, així com també el XIV Campionat de policies i bombers de les Terres de Ponent, i carreres no competitives d’atletes de promoció.

Com a novetat, aquest any es recupera la cursa minimalista, que complirà la quarta edició, en la qual els participants han de córrer descalços o amb calçat minimalista amb un gruix màxim de sola de 10 mm i del tipus Zero Drop (hi ha la mateixa altura a terra des del taló que des de la puntera).

Finalment, s’organitzen també les Supercurses infantils, sense caràcter competitiu, en les quals s’esperen uns 300 corredors.

Val a destacar que, des de fa deu anys, la cursa col·labora amb entitats que lluiten contra el càncer com AEEC Catalunya i AFANOC, i l’Associació de Diabètics de Catalunya (ADC).

tracking