SEGRE

CICLISME ACTIVITATS POPULARS

Trasplantament i esport

La Fundació Renal Jaume Arnó organitza la III Transplant Bike el dia 16 a Almenar || Una marxa per promoure les donacions i l’activitat física

Organitzadors i la vicepresidenta provincial Rosa Pujol ahir durant la presentació de l’activitat.

Organitzadors i la vicepresidenta provincial Rosa Pujol ahir durant la presentació de l’activitat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Esclar que és possible i a més beneficiós fer activitat física després d’haver-se sotmès a un trasplantament d’òrgans”, afirma Ignacio Gracia, director de la Fundació Renal Jaume Arnó, que al costat de l’Associació Rocco d’Almenar han organitzat per al dia 16 la III Transplant Bike, una marxa cicloturista en la qual s’espera la participació d’unes 300 persones, entre trasplantades i altres que no ho són.

Ignacio Gracia, que va estudiar a la facultat de Medicina de Saragossa, parla amb propietat, ja que és pacient renal de naixement i ha estat dos vegades trasplantat, el 1988 i el 2007. Com a expert professional en administració i gestió de fundacions, disposa d’una dilatada experiència en el servei soci assistencial al col·lectiu de pacients renals i les seues famílies.

Aquesta marxa ciclista BTT constarà de dos recorreguts, de 30 i 60 km, que discorreran per la comarca del Segrià, part de la Franja i l’entorn del pantà de Santa Anna. Òscar Ganau, representant de l’Associació Rocco d’Almenar i responsable tècnic de la marxa, va explicar que s’havien dissenyat dos recorreguts “assequibles i amb un paisatge espectacular” perquè pugui participar-hi el major nombre de persones.

El preu de la inscripció és de 20 euros perquè inclou menjar, mallot, regals i trofeus, encara que es tracta d’una prova no competitiva.

A més, aquest any s’ha organitzat com a novetat una caminada de 6 quilòmetres de caràcter familiar pel terme municipal d’Almenar amb un cost d’inscripció de 6 euros.

Ignacio Gracia va dir que aquesta marxa ciclista té com a objectius “promoure l’activitat física entre pacients trasplantats i conscienciar sobre la importància social de la donació d’òrgans. Jo en particular estic en llista d’espera per a un tercer trasplantament i estic molt agraït a aquest tipus d’iniciatives”. No obstant, va reconèixer que a Espanya “sumem 26 anys com a líders mundials en donació d’òrgans” i a Catalunya, va concretar, “a finals del mes de juliol passat vam assolir les 1.270 donacions aquest any”.

S’ha d’indicar a més que el 2016 Catalunya va superar la barrera dels 1.000 trasplantaments anuals i es va situar al capdavant mundial en nombre de trasplantaments per milió d’habitants.

tracking