BÀSQUET LLIGA CATALANA

El Barcelona, finalista al Barris Nord

El jugador lleidatà del Barcelona Pierre Oriola, en una acció del partit d’ahir al Barris Nord.POL PUERTAS

L’espectacle de l’ACB va tornar ahir al Barris Nord amb la presència dels quatre equips catalans que juguen a la màxima categoria del bàsquet estatal. Després de dos semifinals força equilibrades, seran el Barcelona i l’Andorra els que es jugaran avui el títol de la Lliga Catalana d’ACB (20.00). El Barça va aconseguir la classificació després de derrotar el Manresa per 78-63, en un duel que no es va resoldre fins a l’últim quart. A la final ja l’esperava l’Andorra que, en el partit que obria la jornada, va derrotar el Joventut de Badalona (vegeu el desglossament).

Davant de Tomic, amb 15 punts, el lleidatà Pierre Oriola, amb 13 i Thomas Heurtel, amb 12, van liderar el Barcelona per conduir-lo a una nova final de la Lliga Catalana. Tanmateix, el màxim anotador del partit va ser Ryan Toolson, que amb 21 punts va mantenir el Manresa dins del matx fins a l’últim quart. L’equip del Bages, que ha recuperat la màxima categoria, va causar una bona impressió i no va posar les coses fàcils al Barcelona.

Tomic va ser el màxim anotador del Barça, amb 15 punts, i Toolson en va aportar 21 per al Manresa

Semblava que el Barcelona havia de tenir un camí plàcid cap a la final quan va firmar de sortida un parcial de 7-0 de la mà de Tomic. Però Toolson va començar molt aviat a exhibir-se com el líder de l’equip de Joan Peñarroya, que va capgirar el marcador (11-14) passat l’equador d’un primer quart que va acabar en empat (16-16). La irrupció d’Oriola al segon quart va permetre al Barça aconseguir el màxim avantatge (31-21), tot i que al descans seguia la igualtat (35-33). El tercer quart va mantenir l’equilibri, amb un lleuger avantatge per al Barcelona, que va començar a obrir bretxa en l’últim quart, sense que el Manresa trobés ja resposta a l’ofensiva blaugrana. Al final, 78-63 i el Barça lluitarà pel títol.