Lorenzo firma la ‘pole’ amb doble rècord inclòs

Màrquez cau i només és cinquè malgrat sortir corrents a buscar una altra moto

Marc Màrquez, ahir durant els entrenaments a Misano.

Marc Màrquez, ahir durant els entrenaments a Misano.REPSOL MEDIA

El mallorquí Jorge Lorenzo (Ducati Desmosedici GP18) va volar ahir sobre el circuit Marco Simoncelli de Misano Adriatico per protagonitzar la seua tercera millor classificació de la temporada, en el Gran Premi de San Marino de MotoGP, que es disputa avui en aquest traçat. Lorenzo va protagonitzar un doble rècord de volta ràpida d’entrenaments mentre que Marc Màrquez (Repsol Honda RC 213 V), líder del Mundial de la categoria, va tenir una caiguda però també va protagonitzar un moment èpic, si bé al final va ser cinquè.

Lorenzo va tornar a demostrar per què és el més ràpid a Misano Adriatico, ja que ho va ser el 2016 amb la Yamaha, i ho continua sent el 2018 amb la Ducati, després de marcar dos voltes ràpides gairebé consecutives amb 1:31.763 i 1:31.629 que li van donar la millor posició en la formació de sortida.

Per la seua part, el lleidatà Marc Màrquez ho va intentar per tots els mitjans, però va patir una forta caiguda de la qual es va aixecar com un huracà per tornar corrents al seu taller i intentar millorar el seu temps, una cosa que semblava que podria aconseguir però que al final no, i es va haver de conformar amb la cinquena plaça. Màrquez va ser dels primers a sortir a l’asfalt i ja en la segona volta va aconseguir la més ràpida de tot el cap de setmana, 1:32.016, amb la qual cosa es va col·locar primer, encara que darrere Jorge Lorenzo a la segona volta ja va marcar 1:31.763, temps amb què va batre el rècord absolut de volta ràpida, que ell mateix tenia des de 2016 amb la Yamaha, quan va rodar en 1:31.868. I, poc després, Lorenzo, va tornar a batre el rècord que ell mateix havia establert per deixar-lo en 1:31.629.

En Moto2, Àlex Màrquez sortirà vuitè, mentre que l’italià Pecco Bagnaia (Kalex) va sumar la quarta millor classificació de la temporada amb un temps de 1:37.121. L’espanyol Jorge Martín (Honda) va protagonitzar la seua setena volta ràpida de l’any en Moto3 amb un temps de 1:41.823, que s’uneix a les nou que ja acumula en la seua trajectòria esportiva.