SEGRE

CICLISME VUELTA A ESPANYA

Yates guanya l’etapa i es col·loca líder

Cop d’autoritat en una dura jornada

Yates celebra el triomf i el liderat a l’entrar a la meta.

Yates celebra el triomf i el liderat a l’entrar a la meta.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El britànic Simon Yates (Mitchelton) va donar un cop d’autoritat guanyant el pols a tots els favorits en la catorzena etapa disputada ahir entre Cistierna i Les Praeres de Nava, de 171 quilòmetres de recorregut, en un escenari inèdit on es va tornar a enfundar el mallot roig. En el Dia d’Astúries, la festa se la va regalar Simon Yates a la muntanya de la localitat de Nava, per on va ascendir millor que els seus rivals de la general fins a creuar el cim en solitari, amb un temps de 4 h. 19.27.

Una escomesa dins de l’últim quilòmetre li va permetre desenganxar-se del grup principal. Va arribar des del darrere, regulant l’esforç, va arrancar, va mirar la situació i va marxar camí de la glòria. Va alçar els braços amb 2 segons d’avenç sobre el colombià Miguel Ángel Supermán López (Astana) i Alejandro Valverde (Movistar), 5 respecte al francès Pinot i 7 respecte a Nairo Quintana, a qui va endossar 17 tenint en compte els 10 de bonificació.

Yates va heretar el mallot roig de Jesús Herrada (Cofidis). “Va ser bonic mentre va durar”, però el cert és que l’espanyol va arribar rebentat a més de nou minuts, després de patir tot un calvari des que va quedar despenjat en el descens de l’alt de Mozqueta.

El britànic torna a la cúspide de la jerarquia de la Vuelya i a ser el favorit número u per guanyar-la. Va ser més fort que ningú a la muntanya de la serra de Peñamayor, però com la classificació va quedar ajustada encara no es considera patró de la carrera.

“No em considero encara favorit. Si demà [avui per al lector] em responen les cames a Lagos de Covadonga seré feliç, però les diferències no són importants i queda molta carrera”, va dir Yates, que es referia als 20 segons que té d’avantatge sobre Alejandro Valverde i els 25 respecte a Nairo Quintana.

Els dos homes del Movistar no van poder amb Yates en els 4 quilòmetres d’ascens a Les Praeres. Supermán López va quedar a 47, Urán a 1.28, Ion Izagirre a 1.40 i Enric Mas, setè en l’etapa, a 1.47.

tracking