SEGRE

CICLISME CAMPIONAT D?ESPANYA DE CARRETERA

Banlles, campiona júnior

La corredora d’Alfarràs guanya l’Estatal en ruta disputat a Sòria || Especialista també en pista diu que “és la meua victòria més gran”

Maria Banlles, en el moment d’arribar en solitari a la meta com a vencedora.

Maria Banlles, en el moment d’arribar en solitari a la meta com a vencedora.ÁNGEL VIVAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La corredora d’Alfarràs Maria Banlles es va proclamar ahir campiona d’Espanya júnior de ciclisme en ruta després de vèncer a la prova disputada amb sortida i arribada a Sòria sobre un traçat de 77,8 km. Banlles, que va protagonitzar des de gairebé el principi una fuga amb dos corredores més, va arribar a la línia de meta en solitari. La prova en línia femenina, que va arrancar a les 8.30 hores esquivant la pluja, va tenir des del segon quilòmetre de carrera tres grans protagonistes que van acabar trobant en les medalles la recompensa a la seua valentia i esforç. Ana Monforte, Garazi Erostarbe i Maria Banlles van arrancar, al costat d’Ángela Barrio, que es va despenjar poc després de la sortida i, ràpidament, van establir dos minuts de renda respecte al pilot.

L’harmonia entre Banlles, Monforte i Erostarbe va durar fins als últims cinc quilòmetres, on la ciclista basca va llançar una primera arrancada. Banlles va respondre amb facilitat i tot just uns quilòmetres després va ser ella la qui va prendre la iniciativa al repetjó previ a la meta per deixar anar les seues companyes d’aventura. La lleidatana es va coronar amb uns 10 segons d’avantatge i es va llançar a la recerca de la meta sabent-se ja guanyadora.

“És la meua victòria més gran, tot i que em trobo una mica més còmoda a les proves de pista”, va assenyalar Maria Banlles, que augmenta així el seu gran palmarès.

tracking