SEGRE

CICLISME VUELTA A ESPANYA

Yates resisteix a la crono i s'avança 7 segons a Valverde

Victòria de l’australià Rohan Dennis i el britànic reforça el liderat

Alejandro Valverde, en plena acció durant la crono d’ahir.

Alejandro Valverde, en plena acció durant la crono d’ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’australià Rohan Dennis (BMC), que va estrenar el mallot roig a la sortida de Màlaga, va complir el pronòstic amb una exhibició a la contrarellotge de la setzena etapa, entre Santillana del Mar i Torrelavega, de 32 quilòmetres, en la qual el britànic Simon Yates (Mitchelton) va reforçar el liderat en el seu duel amb Alejandro Valverde.

Dennis, nascut a Adelaida fa 28 anys, no va donar opció en la seua especialitat, i si va dir a la sortida de Màlaga que el seu objectiu era guanyar a la capital de la Costa del Sol i a Torrelavega, va clavar el desig amb una contundent victòria a la crono llarga d’aquesta edició de la Vuelta. Va superar en 50 segons el seu company i campió nord-americà Joey Rosskopf i el d’Espanya, Jonathan Castroviejo.

El més beneficiat va ser l’holandès Steven Kruijswijk (Lotto Jumbo), quart a 51 segons, cosa que li va permetre saltar al tercer lloc de la general en perjudici del colombià Nairo Quintana. El mallorquí Enric Mas va confirmar la seua progressió amb un sisè lloc, a 1.03 del vencedor.

La lluita entre favorits prometia aclarir posicions i expectatives. Yates va aguantar el repte del rellotge amb un tretzè lloc, el primer entre els homes que ocupaven el podi. Va superar en el duel personal Valverde per 7 segons, i ara està a 33 del britànic a la general. En un altre duel esperat per la prefectura domèstica al Movistar, Valverde va deixar clar que ha de ser la carta de l’equip, aclarint dubtes i amb Quintana a 32 segons al darrere del murcià. Va pujar al calaix Kruijswijk, de puntetes i una mica allunyat de les quinieles, però encara en lliça a 52 del líder i a 19 Valverde. El que es va complicar la vida va ser Quintana, encara amb mal de cames i que se situa quart a 1.15.

Ara és el torn de l’inèdit Mont Oiz com a final de la dissetena etapa d’avui, que sortirà de la localitat de Getxo per cobrir 157 quilòmetres. Els escaladors tornen a escena.

tracking