SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El Barça lidera el límit salarial de la Lliga

Amb 632,9 milions d’euros, superior al que tenia la temporada

La plantilla del Barça es va exercitar ahir a la Ciutat Esportiva.

La plantilla del Barça es va exercitar ahir a la Ciutat Esportiva.FCBARCELONA.CAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona, amb prop de 633 milions d’euros, lidera el rànquing dels límits de cost de la plantilla actuals dels clubs que disputen la Lliga i Segona A la temporada 2018-19. El conjunt blaugrana té un límit salarial de 632,9 milions, superior al que tenia la temporada passada (507,2), mentre que el del Reial Madrid és de 566,5 milions d’euros, també més ampli que l’anterior (499,6). Al darrere, continua l’Atlètic de Madrid, amb 293 milions (237,767 en 2017-18), i el Top 5 el completen el València (164,6) i el Sevilla (162,7), que intercanvien posicions respecte a la passada campanya.

En relació amb els equips que compten amb menor límit salarial són els tres acabats d’ascendir: el Valladolid (23,8), l’Osca (29,3) i el Rayo Vallecano (33). A Segona A, el Màlaga, amb 25,2 milions d’euros, és l’equip que més límit salarial té al davant de Las Palmas (19,2) i Deportivo de la Corunya (18,5), els altres dos descendits. El Reus, que va tenir una polèmica amb la Lliga en aquest aspecte, és el cuer amb 3,1.

Subjectes a unes dures mesures de control econòmic des de l’arribada de Javier Tebas a la presidència de l’organisme, els clubs s’han de cenyir entre altres coses a un límit de cost de plantilla, que és l’import màxim que cada un pot consumir durant la temporada 2018-19, i que inclou la despesa en jugadors, primer entrenador, segon entrenador i preparador físic del primer equip, a més de la despesa en filials, base i altres seccions.

Pel que fa als conceptes inclosos hi ha els salaris fixos i variables, la seguretat social, les primes col·lectives, les despeses d’adquisició i amortitzacions –import de compra dels jugadors imputat anualment en funció del nombre d’anys de contracte del jugador–, segons va informar ahir la Lliga.

tracking