SEGRE

GIMNÀSTICA RÍTMICA CLUBS

Una gimnasta d'elit demana un espai per al “seu” club

Adelina Fominykh, de la selecció espanyola, apadrina un equip a Lleida

Adelina Fominykh, ahir a la plaça Sant Joan, on va reivindicar un local perquè s’hi entreni el seu club.

Adelina Fominykh, ahir a la plaça Sant Joan, on va reivindicar un local perquè s’hi entreni el seu club.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Adelina Fominykh, una gimnasta russa nacionalitzada espanyola de 21 anys que va formar part de la selecció estatal de gimnàstica rítmica i que ha aconseguit èxits com la medalla de bronze a la Copa del Món de Sofia (Bulgària) el 2014, a més de campiona d’Espanya de conjunts el 2011, va reclamar ahir a Lleida “un espai digne” perquè pugui entrenar-se el club que porta el seu nom i del qual és vicepresidenta. “Tenim un grup de nenes que necessiten desenvolupar-se en aquest esport i per fer-ho necessitem un local digne amb un tapís i un sostre prou alt. No cal ni que sigui un pavelló, pot ser fins i tot una nau”, va manifestar ahir Fominykh, que va venir a Lleida, on tenia previst fer una exhibició a la plaça Sant Joan que després va ajornar, com a gest de suport al nou club.

Val a recordar que aquesta nova entitat a Lleida dedicada a la gimnàstica rítmica, el Club Adelina Fominykh, va nàixer fa un any de la mà de Marina Casals, que és l’entrenadora i amiga de la gimnasta hispanorussa. Aquesta, al seu torn, té vincles amb Lleida, on ve sovint, ja que el seu padrastre i la seua família paterna són d’aquí, encara que actualment ella viu a Madrid. “Intento ajudar al màxim el club perquè em veig reflectida en aquestes nenes que necessiten unes instal·lacions dignes per, qui sap si algun dia, poder arribar a formar part de la selecció espanyola com jo. A veure si ens escolten les autoritats i tot i que comprenc que hi pugui haver saturació d’hores a les instal·lacions municipals, segur que podem trobar una solució”, va afirmar convençuda Adelina Fominykh.

Marina Casals, l’entrenadora del club, ha d’entrenar-se amb el seu grup de gimnastes en un garatge que li presta un oncle al Secà. “Aquest curs tindré quinze nenes més i si no trobem un local en condicions no sé com podrem continuar. Demano un espai en un pavelló, no demano un impossible”, assenyala aquesta entrenadora, que ja va viure una situació similar a l’Arabesk, club que va desaparèixer a la ciutat fa uns anys precisament per falta d’instal·lacions. Adelina Fominykh, que té previst sotmetre’s a una operació de menisc al novembre, seguirà competint, a més de supervisar el seu club de Lleida.

tracking