El Lleida es queda amb el trofeu

Reacciona a un mal primer quart per superar l’Osca || L’equip va malgastar actitud i intensitat i va patir amb el tir

Ablaye Mbaye intenta superar Hartwich durant el partit d’ahir.

Ablaye Mbaye intenta superar Hartwich durant el partit d’ahir.AMADO FORROLLA

El Força Lleida va recuperar sensacions després de la derrota de fa una setmana davant del Barça a la Lliga Catalana i es va emportar el Trofeu Inlingua Ciutat de Lleida cap a les vitrines, després d’un partit que va anar clarament de menys a més (75-70). L’equip de Jorge Serna va exhibir una bona actitud i imatge, amb un joc intens, fort en defensa i veloç en atac, encara que va patir amb el tir exterior, una cosa a corregir en les tres setmanes que falten perquè comenci la competició domèstica.

El Lleida afrontava el duel amb el joc interior minvat, ja que a la baixa ja coneguda de Stutz, que encara es recupera d’un esquinç de turmell, se li va unir la del senegalès Fall, que a la vigília es va fer una contusió a l’entrenament i Serna va preferir reservar-lo. Això va obligar el tècnic a tirar dels alers, en especial Feliu i Vinós, de la base, per pal·liar aquest dèficit amb rotacions contínues.

El primer quart no va ser bo. El joc dels lleidatans va ser molt imprecís, especialment en atac, on Turner primer, i Chapela després, no van saber dominar-lo. En defensa també patia amb els interiors aragonesos. Tot plegat va derivar en un 6-16 superat l’equador del període que va obligar Serna a parar el duel. L’entrada de Feliu va donar una mcia de sentit al joc local, però el marcador va seguir sota el control de l’Osca (14-23, m. 10).

El manresà va liderar la reacció al segon quart, en què va tenir Djuran d’aliat. Nou punts del serbi van resultar claus perquè el Força Lleida capgirés el marcador (32-30), si bé va arribar al descans per sota (36-37). Al tornar dels vestidors, els dos equips es van anar alternant en el comandament de l’electrònic. El Lleida, que va tenir Obiri Kyei com el seu millor home en aquest tram, va tornar a salvar una altra situació crítica al final del tercer període, quan perdia per vuit punts (46-54). Una escomesa final va atansar els de negre (51-54) abans de l’últim assalt, en què van ser netament superiors. Liderats per Quintela, que va assumir més el paper de director, l’equip va moure millor la pilota, va buscar bones posicions de tir i a poc a poc va anar incrementant el compte. Dos accions sota el cèrcol de Mbaye i un triple de Sierra van establir el màxim avantatge (64-58). L’Osca va reaccionar de la mà de Haws (64-64), però els de negre no es van deixar sorprendre i van assegurar la segona victòria de la pretemporada, després de l’aconseguida davant del Castelló.

“Vull més millora perquè podem fer-ho”

L’entrenador Jorge Serna es va mostrar satisfet amb la victòria però no tant amb el joc del seu equip, al qual veu molt marge de millora. “Estem contents per la victòria davant del nostre públic, perquè li donem molta importància a competir tots el partits a casa, i en el primer quart no ho hem fet bé perquè hem tingut poc encert en trets senzills i això ens ha portat a descentrar-nos en defensa”, va afirmar el tècnic, que va incidir que “vull més millora perquè podem fer-ho. Hi ha molt marge de millora”.