CICLISME VUELTA A ESPANYA

La Vuelta corona Yates

El corredor britànic, tercer ahir a Andorra, es proclamarà avui vencedor a Madrid || El balear Enric Mas guanya l’etapa i puja fins a la segona posició

El jove corredor balear Enric Mas, de 23 anys, celebra eufòric el triomf ahir a l’etapa que va discórrer per Andorra.EFE

El mallorquí Enric Mas (Quick Step) va guanyar la vintena etapa de la Vuelta a Espanya disputada ahir entre Andorra-Escaldes-Engordany i el coll de la Gallina, de 97,3 quilòmetres, en la qual el britànic Simon Yates (Mitchelton), tercer a la meta, es va assegurar el mallot roig i, si no hi ha un contratemps inesperat, es proclamarà avui a Madrid vencedor de la cursa. Mas, de 23 anys, en duel amb el colombià Miguel Ángel López (Astana), es va imposar al cim andorrà amb un temps de 2 h. 59.30 i a més es va col·locar segon a la general. A 23 segons va entrar Simon Yates, de manera que confirmava així el liderat.

Per la seua part, Alejandro Valverde es va enfonsar en l’ascens al coll de la Gallina i va cedir 3.09 minuts. Al podi quedaran per aquest ordre Yates, Mas i López. Avui diumenge la vint-i-unena i última etapa de la Vuelta es disputarà entre Alcorcón i Madrid, amb 100,9 quilòmetres de recorregut.

El ciclista murcià es va enfonsar als ports andorrans i va perdre el podi a la general

Des de la sortida, propera al santuari de Canolich, l’equip Lotto-Soudal va marcar el ritme sobre la carretera andorrana. El seu corredor franquícia, el belga Thomas de Gendt, va llançar un fort atac al capdavant d’un pilot ja bastant seleccionat a 500 metres de coronar el coll de la Comella (2a categoria).Superman López va agitar el gran grup amb una envestida a 38 km de la línia de meta i va respondre Quintana, tots dos destacats a la Comella. Va ser llavors quan va atacar Yates, lluint el seu mallot roig i ensenyant les dents davant de qualsevol moviment ofensiu que els seus rivals poguessin pensar. Mas es va posar a la seua roda i, a 16,2 quilòmetres de la conclusió, els dos van estrènyer cadència al terreny de baixada; mentrestant, Valverde al darrere es quedava despenjat i les ordres d’equip van privar Quintana de ser més enèrgic.

Per al port final de la Gallina, Mas i López es van destacar, Yates gestionava esforços i Valverde s’enfonsava fins a perdre el lloc al podi. A l’esprint de meta, el mallorquí li va guanyar la partida a Superman.