BÀSQUET LLIGA FEMENINA

Un debut per oblidar

El València, un debutant que aspira a tot, passa per sobre d’un Cadí físicament fos || Un parcial de 6-27 al primer quart va ser determinant

El club urgellenc va aprofitar el partit per presentar els seus 21 equips que aquest any competeixen en lligues oficials.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu va obrir amb mal peu la pretemporada, al patir un sever correctiu a casa davant del València, un equip que acaba d’ascendir que apunta molt alt (48-82). Amb un pressupost i uns mitjans a l’altura dels grans d’Europa, el quadre txe, que està a l’estructura de l’equip d’ACB, va passar per sobre d’un quadre urgellenc físicament fos (fa deu dies que suporta una gran càrrega física) i que va estar fora del partit en tot moment.

El duel es va decidir de bon començament. El parcial de 6-27 del primer quart deixa ben clara i neta la diferència que hi va haver sobre la pista. Mentre que a les jugadores de Bernat Canut no els sortia res en atac i en defensa donaven moltes facilitats per la falta d’intensitat, les valencianes metrallaven el cèrcol lleidatà sense compassió. Tamara Abalde i Meiya Tirera, dos exurgellenques, van ser de les més destacades. Al segon quart va continuar la sagnia, i van arribar al descans amb un desavantatge de 35 punts.

Després del pas pels vestidors, el Cadí va millorar les prestacions i el València, al veure’s tan superior, va abaixar una mica el ritme i la segona meitat va ser més igualada. De fet, en el còmput dels segons vint minuts, les de Bernat Canut es van imposar per un punt (30-29). Dijous que ve, nou partit amistós amb un triangular a Benasc contra el Mann Filter Saragossa i l’Araski.