SEGRE

DEPORTES_LUNES

Hamilton, ferm cap al títol

Venç al Gran Premi de Singapur i augmenta la diferència amb Vettel, sobre el qual té un avantatge de quaranta punts || Alonso i Sainz van tenir una carrera tranquil·la i van ser setè i vuitè

Lewis Hamilton, al baixar del Mercedes ahir, una vegada aconseguida la victòria al circuit urbà de Marina Bay.

Lewis Hamilton, al baixar del Mercedes ahir, una vegada aconseguida la victòria al circuit urbà de Marina Bay.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lewis Hamilton (Mercedes) es va adjudicar ahir el Gran Premi de Singapur, quinzena cita del Mundial de Fórmula 1, i va consolidar l’avantatge al capdavant del campionat, en una cursa en la qual Fernando Alonso (McLaren) i Carlos Sainz va aconseguir sumar en acabar setè i vuitè, respectivament. El britànic, que va finalitzar al davant de l’holandès Max Verstappen (Red Bull) i de l’alemany Sebastian Vettel (Ferrari), va segellar d’aquesta manera el setè triomf de l’any per mantenir-se a 40 punts del germànic.

Al seu torn, Alonso aconseguia acabar setè a la cita asiàtica, un resultat que el porta a ser vuitè a la general. Amb la nit ja llançada sobre el circuit urbà de Marina Bay, Hamilton va defensar a la sortida la seua posició de privilegi davant de Verstappen, que es va veure llastat al final de la recta a la tercera plaça després que Vettel aprofités el rebuf per sobrepassar-lo.

Per la seua banda, Alonso i Sainz pujaven un lloc. Alhora, el cotxe de seguretat no va fallar a la cita amb la carrera asiàtica i ho va fer a la primera volta, quan el mexicà Sergio Pérez (Force India) tocava al primer revolt el seu company d’equip, el francès Esteban Ocon, i l’enviava contra el mur, cosa que el va deixar fora de la prova. Rellançada la carrera, el britànic va començar a imprimir ritme i aconseguia distanciar-se del pilot de la Scuderia.

Ferrari va recórrer llavors a l’estratègia i va fer entrar a boxs a la quinzena volta l’alemany, que va sortir setè amb ultratous just al davant de Romain Grosjean. L’acció va forçar la reacció de Mercedes, que va manar parar Hamilton per vestir pneumàtics tous; l’anglès va tornar cinquè a pista. Amb les parades dels altres pilots, el vigent campió va recuperar el capdavant seguit de Verstappen, també amb tous i, a poc a poc, l’holandès anava obrint-se forat respecte a Vettel.

D’altra banda, tant Alonso com Sainz protagonitzaven una cursa tranquil·la que els portava momentàniament a ser setè i vuitè respectivament; només el suec Marcus Ericsson, després del pas per boxs dels dos, aconseguia interposar-se entre l’asturià i el madrileny, que aconseguia passar-lo a la volta 43. El bicampió del món es va quedar aviat en terra de ningú després que l’australià Daniel Ricciardo (Red Bull), a cop de volta ràpida, s’escapava a gairebé un minut. Els més de quinze segons d’avantatge sobre Sainz també li permetien respirar.

La lluita per la quarta posició, amb els finlandesos Valtteri Bottas (Mercedes) i Kimi Räikkönen (Ferrari) i Ricciardo implicats i en menys d’un segon, tampoc s’acabava de decidir. Sense conflictes i amb vuit segons de renda, Hamilton veia la bandera de quadres per vèncer per setena vegada aquest curs. Darrere d’ell, Verstappen i Vettel completaven el podi de la cita nocturna.

El Mundial viatjarà ara a Rússia, on se celebrarà la setzena prova entre els dies 28 i 30 de setembre.

Lewis Hamilton, al baixar del Mercedes ahir, una vegada aconseguida la victòria al circuit urbà de Marina Bay.

Lewis Hamilton, al baixar del Mercedes ahir, una vegada aconseguida la victòria al circuit urbà de Marina Bay.EFE

tracking