ATLETISME CURSES DE MUNTANYA

La Matxicots abaixa el teló

Més de 800 participants han pres part en la novena edició || Jordi Correa i Anna Fernández guanyen la Mitja i Robert Maso i Aida Fornieles, la combinada

Els podis masculins i femenins de l’última jornada de la novena edició de la popular carrera de muntanya pallaresa.PHOTOSET.ES

La Rialp Matxicots 2018 va viure ahir la segona i última jornada, en la qual els participants, més de vuit-cents, van poder escollir entre les diferents distàncies que van transcórrer per racons tan especials del Pallars Sobirà com Pernui, Bressui, Olp, Altron, Escaso, Roní i Beraní. Ahir era el torn per a les proves més familiars, entre les quals una caminada d’onze quilòmetres i les distàncies mitjanes. En un recorregut variat que tenia com a primer plat fort la pujada inicial a Pernui, els corredors van completar a bon ritme els 23 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell fins a Rialp. Al capdavant de la prova, un Jordi Correa que, de menys a més, va saber guardar forces i desfer-se dels rivals en els últims quilòmetres. Amb un temps de 2h 21’33” va superar en un minut Josep Rovira (2h 22’38”), i al seu torn Marcel Romaní va completar el podi (2h 26’14”).

En categoria femenina, Anna Fernández va creuar la meta en primera posició, no sense ensurt final al desorientar-se als últims metres, ja pels carrers de Rialp. La corredora de Segur de Calafell va parar el cronòmetre en 3h 08’18”, amb mig segon d’avantatge sobre Mireia Casellas, segona, mentre que Pepa Repes va quedar tercera.

Pel que fa a la Combinada, després de la Trail disputada dissabte, Robert Maso, que ja es va imposar a la primera jornada, va tornar a ser el més ràpid i es va erigir com a campió absolut de la Combinada, al davant de Carlos Mantero i Sergi Cots. En dones, Aida Fornieles es va emportar el títol absolut en un podi que van completar Sabrina Solana i Maria Teresa Hinojosa. L’organització ja prepara el desè aniversari.