EL MILLOREL PITJOR

Un altre cop Raya

El davanter del Mollerussa va tornar a donar la victòria al seu equip a les acaballes d’un derbi en el qual els del Pla van ser superiors al Balaguer || Els homes d’Antoni Menchón es van mostrar contundents en defensa, malgrat que inofensius en atac

El Balaguer va pagar la inoperància en atac davant d’un Mollerussa que va estar més inspirat.EDGAR ALDANA

L’entrenador del Mollerussa, Josep Maria Turull, va comentar sobre el derbi a casa amb el Balaguer que “va ser un partit dur, complicat”, malgrat que “després d’uns primers minuts de tempteig per part dels dos equips, hem dominat i, encara que no hem tingut excessives ocasions clares, no hem patit en defensa”.

Respecte a la segona part, Turull va destacar que “hem començat el segon temps tal com hem acabat el primer: dominant i generant més ocasions que el Balaguer”, i va ademetre que “el penal fallat hauria pogut ser un punt d’inflexió, però que no ens hem posat nerviosos i hem seguit rondant l’àrea rival fins al final”. Gràcies a aquesta insistència, el Mollerussa va aconseguir in extremis els tres punts amb el gol de Raya.

L’entrenador de l’equip del Pla d’Urgell va assegurar finalment que “he quedat molt content amb l’actitud dels meus jugadors. Del primer a l’últim. De fet, el gol de la victòria l’ha marcat Raya, que no ra a l’onze inicial però ha sabut aprofitar la seua oportunitat a l’ingressar al terreny de joc”.

L’artiller del Mollerussa, Raya, va sortir des de la banqueta per decidir al temps afegit el derbi amb el Balaguer (1-0), tal com ja va fer la primera jornada amb l’EFAC Almacelles. L’encontre va començar amb una falta directa a favor del Balaguer al primer minut, en la que va ser l’única ocasió destacada del conjunt visitant al llarg del primer temps. Després d’uns vint minuts de tempteig entre els dos equips, el Mollerussa va aconseguir el control del partit i les ocasions de gol es van anar succeint. El porter visitant va evitar un gol de falta directa de Puchi al minut 33 i, un minut més tard, Niso va intentar endinsar-se als voltants de l’àrea roja, però la línia defensiva visitant ho va evitar. Els homes d’Antoni Menchón van gaudir d’alguna ocasió puntual per mitjà d’Adrià, però cap va arribar a posar seriosament en perill la porteria defensada per Joan Marc. Amb l’empat sense gols inicial es va arribar al final dels primers quaranta-cinc minuts.

Després del descans, la tònica del matx no va variar. Un ordenat Mollerussa va mantenir el domini de la bimba i va tornar a generar diverses accions de perill, suficients com per avançar-se en el marcador. Tanmateix, no en va fructificar cap fins al temps afegit.

Al minut 53, va saltar al terreny de joc el que a la fi seria el gran protagonista del partit, el davanter local Raya, que va entrar en substitució de Barón. Dos minuts més tard, Álvaro va tenir una ocasió clara, però el xut no va veure porteria per escassos centímetres. Al minut 62, el mateix Álvaro va ser objecte de penal, però Alfred va aturar el llançament des dels onze metres de Raya.

Malgrat la pena màxima desaprofitada, els locals no van afluixar en l’afany d’aconseguir el gol de la victòria i a punt van estar d’aconseguir-lo amb una centrada xut de Quini que se’n va anar enverinada i per poc va acabar sorprenent el porter del Balaguer. Quan ja s’havien superat els noranta minuts i semblava que el derbi acabaria amb empat sense gols, va aparèixer el golejador Raya per rematar de cap al fons de les malles una centrada per la banda dreta de Quini (92).

Així doncs, amb aquest gol in extremis, el Mollerussa va aconseguir una nova victòria, la tercera en tres jornades, i es manté d’aquesta manera a la zona alta de la classificació. Al contrari, el Balaguer seguirà una jornada més a la zona baixa a l’haver sumat tan sols dos dels nou punts que s’han disputat fins al moment.

El tècnic del Balaguer, Antoni Menchón, va declarar després del matx al camp del Mollerussa que “hem començat el partit bé, almenys durant els primers vint minuts. Després ells ens han pressionat i han començat a generar ocasions per tenir avantatge en el marcador. Malgrat tot, hem aguantat amb la porteria a zero fins al descans”.

Menchón va comentar sobre la segona part que “hem tornat a estar bé després del descans i després del penal no transformat pel Mollerussa, hem tingut uns deu minuts bastant bons al meu parer, però no ha estat suficient com per batre la porteria local”. L’entrenador visitant va reconèixer que “encara que en línies generals hem fet un bon partit en defensa, amb prou feines hem generat joc amb la pilota als peus”. Malgrat tot, Menchón va considerar que “hem sabut competir millor que a la resta de partits que ens van enfrontar als dos conjunts abans de l’inici del campionat” i, finalment, va afegir que “ha estat una làstima no sumar almenys un punt per un gol encaixat a última hora”.