SEGRE

DEPORTES

Nou esport adaptat per a l'Associació Alba

El ‘bocce’, molt similar a la petanca o la ‘boccia’ || L’entitat té previst organitzar un campionat a nivell provincial el mes de novembre

Usuaris de l’Associació Alba, en un dels entrenaments de ‘bocce’.

Usuaris de l’Associació Alba, en un dels entrenaments de ‘bocce’.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Alba de Tàrrega ha introduït un nou esport adaptat i inclusiu per als usuaris, el bocce, que ha tingut molt bona acollida i que ja practiquen mig centenar de persones, entre el Centre Ocupacional i l’escola Alba, tots dos a la capital de l’Urgell, i l’Alba Jussà, al Pallars. El bocce és similar a la petanca o la boccia, i els jugadors, distribuïts en dos equips, han de llançar unes pilotes (verdes o roges) atansant-les a una altra de més petita de color groc (bolig) situada en algun punt de la pista, que comtpa amb 18,5 metres de llarg.

La responsable del Club Esportiu Alba, Anna Balp, va explicar que “el bocce és un esport adaptat per a tots els públics, de manera que persones amb alta discapacitat i mobilitat reduïda també poden participar-hi i gaudir d’una competició, de la qual en moltes ocasions són excloses”.

Entre les competències que aporta el bocce, Balp destaca “la millora de l’autoestima, el treball de la punteria i la cooperació”.

L’associació va entrar en contacte amb el bocce gràcies a un projecte d’Erasmus Plus impulsat per la Unió Europea. Està previst organitzar un campionat a nivell de Lleida el mes de novembre i un partit internacional a Tàrrega al maig amb la presència de clubs de Romania i Letònia.

tracking