SEGRE

CICLISME ESPORT SOLIDARI

Repte de 770 km per l'ELA

El lleidatà Carlos Castillejo afrontarà aquest divendres la Madrid-Lisboa per donar visibilitat a la malaltia || Vol recaptar 5.000 euros per a investigació

L’equip del Reto Z-ELA al qual es troba el lleidatà Carlos Castillejo, al centre.

L’equip del Reto Z-ELA al qual es troba el lleidatà Carlos Castillejo, al centre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una bicicleta de muntanya, 770 quilòmetres i 55 hores al davant, aquest és el repte que s’ha plantejat l’equip del Reto Z-ELA, del qual forma part el lleidatà Carlos Castillejo, que participarà entre divendres i diumenge en la Powerade Non-Stop Series Madrid-el Tajo-Lisboa. Correran per visibilitzar la malaltia de l’ELA i recaptar fons per investigar-la. La idea va sorgir arran que a un cunyat de Carlos Castillejo se li hagués diagnosticat aquesta patologia. “Volem donar la difusió més gran possible a aquesta malaltia i ens va semblar una gran idea afrontar una prova com aquesta, de gran calibre, en la qual has de recórrer 770 quilòmetres per senders i pistes en el mínim temps possible, per equips i sense parades obligatòries”, va explicar Castillejo. Amb ell es repartiran les deu etapes de què consta la prova Javier Tambo i Jorge Gracia, tots dos aragonesos, ja que Castillejo fa quatre anys que està establert a Saragossa.

La iniciativa, a més de pretendre donar visibilitat a l’ELA, busca recaptar un mínim de 5.000 euros per ajudar la investigació. Castillejo i els seus companys s’han inscrit en una plataforma de micromecenatge, migranodearena.org, i han posat com a data límit el 14 d’octubre.

En aquest sentit, a finals del mes d’agost passat, l’Institut d’Investigació Sanitària d’Aragó va firmar un acord amb l’associació Juntos Venceremos la ELA, el president de la qual és el mateix Carlos Castillejo, per millorar la visibilitat d’aquesta malaltia. En aquest institut, hi treballa la doctora Rosario Osta Pinzolas, que és responsable del grup d’investigació Lagenbio, i participa en els diferents programes d’investigació en Salut del Govern d’Aragó, en particular Medicina Regenerativa i Neurociències. “A aquest institut i, en concret, a aquest grup d’investigació de la doctora Osta destinarem el 80 per cent dels fons que recaptem; l’altre 20 per cent serà per a Araela (Associació Aragonesa d’Esclerosi Lateral Amiotròfica)”, va assenyalar Castillejo.

Aquesta aventura, per a la qual de moment no han pogut aconseguir cap patrocinador, els suposarà un desemborsament de les seues butxaques d’uns mil euros cadascun. Només la inscripció ja costa 290 euros per participant.

tracking